Cum a fost la Maratonul DHL 2015 (video jurnal)

Weekend-ul acesta am participat pentru prima data la Maratonul DHL. Cea de-a sasea editie a acestei competitii a insemnat totodata si sarbatorirea a 10 ani de la prima editie ce a avut loc in 2005.

Ca de fiecare data, fondurile obtinute sunt donate unei cauze, iar anul acesta cei de la DHL au ales sa sustina Comitetul Paralimpic Roman, ajutand astfel echipa paralimpica nationala a Romaniei in drumul lor spre Olimpiada Paralimpica de anul viitor de la Rio de Janeiro.

 Maratonul DHL 2015

Desi initial trebuia sa particip la proba de stafeta (6x 7km) alaturi de Echipa Bloggerilor maratonisti, in cele din urma ne-am hotarat sa alergam toti in proba de semi-maraton, chiar daca unii dintre noi nu mai alergasem pe distanta asta.

Dupa cum bine stiti, eu momentan ma aflu in plina pregatire pentru Maratonul de la Berlin, si conform programului de antrenament, inca n-aveam programata o alergare atat de lunga saptamana asta, dar asta nu m-a impiedicat sa duc cursa pana la capat.

Echipa Bloggerilor la Maratonul DHL - inainte de start

Ba chiar mai mult, am reusit cea mai buna cursa a mea de pana acum, depasindu-mi toate recordurile personale de pana acum. Ce-i drept, m-a ajutat si traseul, care a fost majoritar in coborare, dar trebuie insa sa stiti ca nici coborarile astea nu sunt asa usor precum par.

Am reusit sa termin pe locul 6 la general, cu timpul oficial de 1:42:21 si fara dureri de genunchi, ceea ce pe mine ma bucura enorm.

 Maratonul DHL - pandutzu

Alaturi de mine, in Echipa Bloggerilor la Maratonul DHL s-au aflat Carmen Albisteanu, Carmen Rusu, Cristina Chipurici si Alex Tunaru.

De cele doua Carmen stiam ca au mai participat la competitii si aveau cat de cat experienta. Carmen Albisteanu terminase deja un maraton si un semi anul acesta, iar Carmen Rusu participase si anul trecut la Maratonul DHL, deci era singura cu experienta din grup.

M-au surprins insa Alex si Cristina. La inceputul anului Cristina a inceput programul #dela1la21 organizat de 321 sport si de la cativa km alergati a ajuns luna trecuta, la Bucharest Internatonal Half-Marathon, sa duca pana la final cei 21 km. Iat-o insa, la aproape o luna distanta, la startul celui de-al doilea semi-maraton din viata ei.

Alex era foarte panicat inainte de prma lui cursa oficiala. Nu mai alergase niciodata mai mult de 7-8 km si nu stia sigur daca o sa duca semi-maratonul pana la final. Cu teoria statea bine, stia ce are de facut, dar trebuia sa treaca si proba practica.

 Echipa Bloggerilor la Maratonul DHL - dupa finish

A reusit insa sa ajunga la finish cu zambetul pe buze si cu un timp foarte bun 2:20:30 si sper ca acest lucru sa-l incurajeze si sa mai participe si la alte competitii. Cristina a terminat si ea cu succes cel de-al doilea semi-maraton al ei, cu un timp de 2:32:10 si cred ca deja priveste cu mare incredere spre urmatoarele provocari.

Carmen Rusu si-a imbunatatit timpul de anul trecut si a ajuns la linia de finish dupa 2 ore si 11 minute, iar Carmen Albisteanu si-a depasit si ea recordul pe distanta de 21,1 km, ajungand si sub borna de doua ore, cu timpul de 1:53:37.

[divider2]

A fost o cursa frumoasa si am avut noroc de vreme, spre deosebire de cei de la maraton, care au alergat, din pacate, a doua jumatate a cursei pe ploaie.

Pentru ca Radu Restivan a fost plecat din tara weekendul asta, am preluat ideea lui de pe 321 sport si am facut si un video jurnal al cursei de la Maratonul DHL. Va prezint asadar episodul doi din “321sport pe traseu”, iar la inceput aveti si un scurt interviu cu Cristi Chivu si cu Andreea Raducan, doi dintre ambasadorii acestei competitii.

Cam atat de la Maratonul DHL. A fost o competitie frumoasa si sper sa mai participam si la alte competiti in formula asta.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.