Da, sunt de acord cu demolarea pistei de biciclete de pe Calea Victoriei

Zilele trecute a facut valva prin comunitatea biciclistilor un articol de pe DC news care propunea o petitie prin care se cerea demolarea pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, proaspat inaugurata anul trecut.

Daca initial si eu am fost impotriva acestui demers, dupa ce-am facut aseara cateva ture dus-intors pe ea (de obicei traseul meu este pe Buzesti, d-aia nu prea am mers pana acum pe Victoriei), m-am hotarat ca sunt de acord ca aceasta pista sa fie demolata.

Sa fie demolata si mutata insa pe partea dreapta a drumului. Nu stiu cine a gandit modul de amplasare al acestei piste, dar cine-a facut-o cu siguranta nu s-a gandit la biciclisti.

Incepe brusc si se termina la fel de brusc, iar in stadiul in care se afla acum, chiar nu poti s-o parcurgi fluent. Totul e bine si frumos pana la Piata George Enescu, dar ca sa ajungi de-acolo la intersectia cu B-dul Elisabeta ai ori varianta sa mergi tot pe sosea, ori varianta sa faci slalom prin parcare.

Oare cei care au proiectat aceasta pista de biciclete nu au analizat si ei fluxul de masini care circula pe Calea Victoriei si care sunt traseele cele mai circulate?

Nu cred ca trebuie sa fii mare om de stiinta ca sa observi ca imediat dupa Ateneu majoritatea soferilor merg fie pe CA Rosetti, fie pe strada Dem I Doberescu, iar la intersectia cu B-dul Elisabeta aproape toti merg spre Piata Universitatii.

Avem asadar trei strazi imporante care taie banda de biciclete si pe care biciclistii nu prea au cum sa le traverseze in siguranta si fara sa incurce si mai rau traficul auto. La intersectia cu Rosetti, traversarea se face tot pe la trecerea de pietoni, la intersectia cu Dobrescu e verde si pentru soferi si pentru pietoni/biciclisti, iar soferii trebuie sa dea prioritate tuturor, asta insemnand din nou mici blocaje, iar de intersectia cu Elisabeta chiar n-are rost sa mai zic ceva pentru ca acolo este plin de masini oricand si abia au loc pietonii sa treaca.

Daca insa aceasta pista de biciclete ar fi fost construita pe partea dreapta a drumului, lucurile ar fi stat mult mai bine si s-ar fi putut circula mult mai fluent pentru toata lumea.

Pista de biciclete ar putea incepe chiar din fata de la Antipa si s-ar putea continua pana la Natiunile Unite fara nicio problema.

Cu ocazia asta n-ar mai fi nevoie nici de banda aia suplimentara pentru dreapta de pe pistele de biciclisti, care incepe sa nasca si ea controverse.

[divider2]

Asadar, sunt de acord cu demolarea pistei de biciclete de pe Calea Victoriei cu conditia de a fi mutata pe partea dreapta a drumului.

Legat insa de motivele invocate de DC News, le-as cataloga la categoria romanisme. As vrea sa-i anunt ca si inainte de a fi construita pista de biciclete, pe Calea Victoriei se circula la fel de greu, ba mai mult, as zice ca era chiar si mai aglomerata.

Daca pana acum se circula bara la bara pana la intersectia cu B-dul Elisabeta, de cand cu pista de biciclete traficul se disperseaza inca de la Piata George Enescu.

Cand o inteleaga toata lumea ca mai multe benzi de circulatie nu inseamna mai putin trafic, ci dimpotriva, atunci o sa fie si lucrurile facute cum trebuie la noi in tara.

Eu merg de obicei pe Buzesti-Berzei si aproape de fiecare data se merge fluent si fara incidente. Poate ar trebui ca soferii sa se gandeasca si la rute alternative daca sunt deranjati atat de mult aglomeratia de pe Calea Victoriei sau poate ar trebui sa incerce sa mearga cu bicicleta pe-acolo.

[divider2]

Pana una alta, ma bucur ca exista o astfel de pista de biciclete si ca numarul lor este intr-o continua crestere. Acest lucru a dus si la sporirea numarului de biciclisti din oras si sper ca in cativa ani lucrurile sa stea si mai bine.

Ar trebui insa construite cu cap, astfel incat sa se profite la maxim de infrastructura pe care o avem.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.