adidas a lansat Ultra Boost – cel mai performant pantof pentru alergare

Acum doi ani cei de la adidas au venit cu o noua tehnologie ce avea sa schimbe destul de mult modul in care alergam. Materialul de amortizare BOOST™ oferea un retur de energie mult mai ridicat, iar acest lucru a fost demonstrat in anii ce-au urmat pentru ca peste 20 de alergatori au castigat maratoane purtand pantofi de alergare adidas Energy BOOST.

Ba mai mult, trei din primii cinci cei mai buni timpi au fost obtinuti cu acesti pantofi de alergare. Pot sa va spun si eu din propria experienta cu Energy BOOST ca am obtinut timpi mult mai buni pe distanta de 10 km, iar la primul meu semi-maraton am scos un timp de care sunt un pic mandru.

adidas-ultra-boost

Anul acesta insa adidas duce lucrurile la nivelul urmator si lanseaza Ultra BOOST folosind sistemul ARAMIS, utilizat de NASA, Boeing si Audi in testele de impact, pentru a studia vibratiile si pentru testele de anduranta.

Ei spun ca este cel mai performant pantof de alergare lansat pana acum, ajustandu-se intuitiv la modul in care fiecare persoana alearga, si oferind un retur si mai bun de energie prin tehnologia BOOST™.

RETUR DE ENERGIE

Ultra BOOST beneficiaza de 20% mai mult material de amortizare BOOST si elimina materialul traditionalul EVA, utilizat pentru taloneta,  oferind astfel un contact direct pentru a reda cea mai precisa notiune a returului de energie.

Realizat din mii de capsule, BOOST ofera o performanta de lunga durata pentru sute de kilometri, in orice conditii.

CONFORT ADAPTABIL

Pentru a complementa returul de energie de neegalat de la BOOST, Ultra BOOST are in plus o tehnologie de noua generatie, PRIMEKNIT, dezvoltata pentru a atinge cele mai inalte cote ale confortului si stilului.

Atunci cand alergam, laba piciorului se poate mari in latime cu peste 10 mm. Atunci cand aceasta expansiune nu este permisa, poate provoca un disconfort sever, cauzand astfel rani si basici. Spre deosebire de alte tehnologii inovatoare,  carateristica de baza  a PRIMEKNIT, utilizata pentru Ultra BOOST, ofera confort in punctele care se dilata si se muleaza atat cat este nevoie in zonele  care necesita acest lucru.

Ultraboost

INVALUIT  IN ENERGIE

Una dintre cele mai performante caracteristici ale pantofului Ultra BOOST este talpa Strech Web, care se adapteaza si se muleaza in functie de modul in care calca piciorul si tipul de miscare din fiecare moment.

Design-ul materialului perforat imbraca si maximixeaza energia pe care pantoful o ofera, fara a restrictiona performanta. Talpa Strech Web are un design unic ce se imbina perfect cu designul realizat din capsule al pantofului  BOOST.

SUPORT SUPERIOR

Ultra BOOST beneficiaza de o noua constructie pentru zona calcaiului, care ajuta ca miscarea piciorului sa nu solicite tendonul lui Ahile. O rama exterioara, ce urmareste conturul calcaiului, sustine piciorul si ajusteaza inaltimea tendonului lui Ahile.

Noile branturile, extrem de usoare, se muleaza pe forma piciorului si ofera mai mult confort.Ultra BOOST se mandreste cu noul sistem cu dubla densitate, TORSION®, ce este incastrat in baza pantofului.

Acest sistem faciliteaza miscarea singulara dintre calcai si zona frontala a piciorului, pentru mai multa stabilitate, si asigura mai mult control cu fiecare pas.

[divider2]

http://instagram.com/p/yKVs7omV1m

Eric Liedtke, membru in Comitetul Executiv adidas, spune despre Ultra BOOST ca “Nu e doar pentru kenyeni; e facut pentru noi toti, inclusiv alergatorii non-profesionisti”. Tot el a declarat si ca 30% din alergatorii la maratoane reusesc sa treaca linia de finish in mai putin de patru ore.

Ultra BOOST ajunge in magazinele adidas incepand cu 25 februarie 2015, iar daca lucrurile merg cum trebuie (adica sa-i alerg atat de mult pe Energy BOOST incat sa ceara schimbare), e foarte posibil ca in ei sa alerg si eu la primul meu maraton, in toamna acestui an.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.