Pandutzu in lumea jocurilor: Inceputurile

Discutam zilele trecute cu colegul meu de birou despre inceputurile noastre in gaming si-am inceput sa fac o retrospectiva pe care-am zis s-o impartasesc si cu voi.

Am luat contact cu lumea jocurilor pe calculator inca de mic si tin minte si-acum batranul HC 90 si cum il conectam la un casetofon, iar jocurile si programele se incarcau de pe casete audio. De-atunci mi-a ramas in minte jocul The Last Ninja, stramosul jocurilor de actiune de acum.

the last ninja
The Last Ninja

Apoi au urmat clasicele Supaplex, Volfield, Bomberman, Prince of Persia si chiar Wolfenstein 3D, pe care le jucam atunci cand mergeam cu maica-mea la ea la serviciu.

Epoca “jocurilor pe televizor” a insemnat multe ore de Mario, Mortal Kombat, Contra,Tanks, Lode Runner, Pit Stop II, vanat rate cu pistolul de la Terminator 2 si cate si mai cate. Bataturile de la degete nu lipseau, dar asta nu inseamna ca ne opreau din jucat.

Tanks
Tanks

Atunci cand maica-mea si-a schimbat job-ul, am dat de calculatoare mai performante si am inceput sa experimentam (eu si frati-miu) pentru prima data jocurile in retea. Primul Warcraft, Age of Empires sau Descent 2 sunt jocurile pe care le-am jucat cel mai mult in perioada aia.

Primul meu calculator a ajuns acasa intr-o joi, pe la ora 5, iar eu am chiulit de la ora de biologie (eram clasa a 6-a) pentru ca eram nerabdator sa-l vad si sa ma joc. Avea un amarat de procesor de 120 mhz,8 mega de RAM si un hard de 2 giga. Cu toate astea, am scos ce era mai bun din el si am reusit sa ne jucam o groaza de jocuri vechi si noi.

Warcraft I
Warcraft I

Pe vremea aia se organiza la Palatul Parlamentului IFABO, un targ specializat in prezentarea produselor de tehnica de calcul, software, electronica, telecomunicatii si birotica, acolo unde aveau standuri cei de la revistele LEVEL si CHIP, dar si Flamingo Computers sau UltraPRO Computers. De-acolo faceam rost de CD-uri cu jocuri demo sau uneori si jocuri full.

Pe primul meu calculator am jucat de toate, de la FIFA 98 la FIFA 2003, de la NFS 2 la NFS 4, Age of Empires I si II, Warcraft I si II, Starcraft, Mortal Kombat, Tiberian Sun, Red Alert 2, Half Life, Unreal Tournament, Heroes of Might and Magic, Sims, Worms si cate si mai cate.

Starcraft
Starcraft: Brood War

Cel de-al doilea calculator a fost evident varf de lance la vremea lui, astfel ca am apucat sa ma joc la vremea aia tot ce aparuse mai misto: Splinter’s Cell, Max Payne, Sims 2, NFS Underground 1, 2, Most Wanted, FIFA 2007, Command and Conquer Generals, Counter Strike, Serious Sam etc.

Ani-au trecut si usor-usor m-am mai indepartat de zona jocurilor pe calculator, asta probabil si din lipsa de timp. Din cand in cand insa mai joc cate-un Starcraft II, Asassin’s Creed sau World of Tanks. De cand cu Xbox-ul mai facem ocazional mici turnee de FIFA 15 sau ne jucam Band Hero.

FIFA 15
FIFA 15

Mi-e dor insa de vremurile cand mergeam la salile de calculatoare cu orele (ne luam fie pachetele de noapte, fie cele de dimineata – ne trezeam in weekend la 7 dimineata, doar ca sa ne jucam). Cel mai fain este sa te joci in retea cu prietenii.

Mi se pare ca toata treaba asta cu internetul prin fibra optica ne-a cam indepartat de zona asta si ca nu prea mai exista o interactiune asa mare intre jucatori. Dar na, poate am imbatranit eu si nu stiu cum se joaca pustanii de-acum. Am vazut zilele trecute la Dreamhack ca inca sunt jocuri care nasc pasiuni.

DOTA 2DOTA 2

[divider2]

In ultimii doi ani am re-experimentat atmosfera din salile de calculatoare cu ocazia editiilor Bloggers Lan Party organizate de Toma, acolo unde ne-am distrat foarte tare de fiecare data.

Weekend-ul acesta are loc o noua editie (a 6-a) in care se va juca FIFA 15, Team Fortress 2 si DOTA 2. Se anunta la fel de distractiv si mi-as dori sa ajung si la aceasta editie.

Bloggers Lan Party 6

Detalii despre cum puteti participa si voi gasiti pe blogul lui Toma. Sper sa ne vedem pe-acolo!

[divider2]

Bloggers Lan Party 6 este un eveniment susținut de AV Store și MavenHut, Parteneri: AMD și Impact Hub.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

  1. Eu ma jucam Diablo 1 numai ziua pentru ca-mi era frica noaptea cu scheleti, monstri si ce mai erau pe acolo. Doar de vreo 2-3 ori am ajuns la monstrul ala bo$$ de la final, dar nu reuseam niciodata sa-l omor. Dupa cativa ani m-am prins si eu ca era varianta demo, deci canci level 2 :))

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.