Dezamagirea numita Victor Ponta

“Domnule Ponta, i-a prostit oare Basescu pe romani cand v-a pus prim-ministru? Fiindca pe mine m-a refuzat. Pe dumneavoastra v-a numit!”

Klaus Iohannis

[divider2]

Cu replica de mai sus s-a incheiat cea de-a doua dezbatere dintre cei doi candidati la functia de Presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis si Victor Ponta. O intrebare foarte buna, pe care, daca dezbaterea de aseara ar fi fost un meci de Mortal Kombat, as fi caracterizat-o ca “Fatalitate!”.

L-am cunoscut personal pe Victor Ponta acum patru ani, cu ocazia unei mini-dezbateri intre bloggeri si presedintele de atunci al PSD. Nu eram nici atunci cel mai mare fan al sau, dar in sinea imi faceam sperante ca este altfel decat colegii sai de partid si ca va aduce un suflu nou pe scena politica romaneasca.

ponta-bloggeri

Am urmarit aseara documentarele prezentate de Digi24 cu portretele celor doi candidati si nu pot sa nu remarc modul in care a reusit sa ajunga Ponta de la pustiul de 18 ani care dormea prin garile din Paris la prim-ministrul Romaniei si candidat cu sanse mari la Presedintia tarii.

De la baiatul care era sa fie omorat in bataie de minerii lui Iliescu in iunie 1990, la cel care a imbratisat doctrina PSD-ista, dupa ce a fost ani de zile liberal. Este clara influenta pe care au avut-o Nastase si restul greilor din partid in evolutia sa si din pacate s-a dovedt ca nu este cu nimic mai prejos si ca nu vine cu nimic bun pentru viitor.

Atunci cand Presedintele Traian Basescu i-a incredintat functia de Premier ma asteptam ca Victor Ponta sa ne demonstreze ca toata lupta impotriva “regimului basist” va avea un rezultat pozitiv. A avut ocazia sa indrepte lucrurile si sa ne arate ca Romania o poate duce mai bine daca ei vor fi la putere.

Daca ar fi reusit acest lucru ar fi avut toata sutinerea mea si probabil a intregii tari. Doar ca Victor Ponta nu numai ca nu a facut asta, ci ne-a demonstrat ca este mult mai rau. Nu cred ca o duce nimeni mai bine din 2012 incoace, poate doar baronii afiliati partidului sau.

Victor Ponta
Foto via

A devenit atat de obsedat de Basescu incat a ajuns sa ii semene foarte mult. Si el este tot un “presedinte jucator” si asta se vede din atitudinea smechereasca pe care a avut-o atat in cele doua dezbateri de pana acum, cat si in intreaga campanie electorala. Despre minciunile si lipsa sa de integritate nu cred ca mai are rost sa zic ceva pentru ca s-au scris mult prea multe articole pe aceasta tema.

Pe de-o parte ii inteleg pe cei care il voteaza pe Victor Ponta. Ii inteleg pe cei care au avut salariile taiate cu 25% pe mandatul lui Basescu, ii inteleg pe cei care au avut pensiile taiate si care acum se descurca foarte greu.

As vrea insa sa le reamintesc faptul ca Victor Ponta nu candideaza impotriva lui Traian Basescu. Mandatul lui expira peste cateva zile si vom scapa in sfarsit de el. Probabil ca daca ar fi candidat Basescu impotriva lui Ponta acum, l-as fi votat pe Victor.

Victor Ponta candideaza insa impotriva lui Klaus Iohannis, o persoana care a demonstrat in anii cat a fost primar al Sibiului ca poate face treaba foarte buna si care vine cu o abordare total diferita asupra modului in care se face politica in Romania. Poate ca asta este de fapt schimbarea de care avem nevoie acum.

Klaus Iohannis
Foto via

Nu cred ca avem nevoie de inca un “presedinte jucator” si ca de data asta avem in sfarsit nevoie de un presedinte serios. Si pana acum Klaus Iohannis mi-a demonstrat asta. Cu siguranta ca are si el slabiciunile sale si un trecut mai mult sau mai putin indoielnic, dar pana acum nu a reusit sa ma dezamageasca.

Victor Ponta a avut sansa de a demonstra ca este mai bun ca predecesorii sai si a esuat lamentabil. Pe 16 noiembrie eu ii voi da o sansa si lui Klaus Iohannis sa demonstreze acest lucru si sper sa fim cat mai multi care sa facem asta. Daca si el va fi o dezamagire vom afla doar cu trecerea timpului, dar eu sper ca de data asta lucrurile vor fi bine facute.

Pentru a iesi insa Klaus Iohannis presedinte avem de luptat cu un sistem corupt, cu frauda electorala, cu mii de turisti in judetul Teleorman si probabil din nou cu blocarea votului din diaspora. Singura sansa a noastra este sa iesim la vot. Cu cat prezenta la vot va fi mai mare, cu atat efectele fraudei vor fi minimizate.

Asadar, va rog sa mergeti duminica la vot si sa votati candidatul care nu v-a dezamagit pana acum!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Congrats Panda! Asta e mentalitatea care ar trebui sa o aiba toata lumea. Ca vrei pe X, ca vrei pe Y, nu conteaza: important e sa iesi la vot si sa iti exprimi opinia. Sunt curios cum vor evolua lucrurile in diaspora si prin judetele problema din primul tur :)

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.