Ce mai mancam la birou: Jamal Food si Divan Express

Pentru ca in ultima vreme am mai variat meniul de la birou si nu ne mai comandam chiar in fiecare zi de la Salad Box, am zis sa va dau si voua cateva recomandari. De data asta vorbim de preparate specifice jamaicane si turcesti.

peynirili

Incepem cu cele turcesti pentru ca de aproape o luna, in zona Piata Romana din Bucuresti s-a deschis Divan Express, un kebap butik care pastreaza standardele de calitate ale restaurantelor Divan, insa in format de fast food.

Stiam de acest concept inca de acum 3-4 ani, cand exista un astfel de butik in centrul vechi, acolo unde a aparut ulterior Calif. Imi placeau inca de-atunci produsele lor, iar Peynirili de pui era preferatul meu.

Divan Express

Ma bucur ca au revenit la acest concept, iar faptul ca e acum aproape de birou constituie un avantaj foarte mare pentru mine. Momentan au program pana la ora 22:00, dar cat de curand se va trece la programul non-stop.

Dintre produsele pe care le-am gustat si care mi-au placut, va pot recomanda pe langa Peynirili-ul de pui de mai sus si Bursa Kebap (mierea picanta face totul),  Mersin Kebap (cu avocado), Halloumi Kebap (pentru vegetarieni) si mai ales deserturile: Kadaif-ul, Placinta turceasca cu portocale si budinca de orez cu lapte.

budinca

Pe lista de testat pe viitor se afla ciorba turceasca de burta si placinta turceasca cu branza.

Imi place foarte mult modul in care sunt ambalate produsele si sper ca in curand sa se extinda si aceasta retea de Divan Express-uri. Reprezinta o concurenta bine-venita pentru Calif, care deja incepuse sa se distanteze pe aceasta nisa.

Divan Express - ambalaje

Asadar, daca lucrati prin zona sau aveti drum pe la Piata Romana (pe langa ASE), nu ezitati sa incercati Divan Express.

[divider2]

Trecem acum la bucataria jamaicana pe care am avut ocazia s-o gust pentru prima data saptamana asta, odata cu lansarea Jamal Food. Jamal se autocaracterizeaza ca fiind “dealerul” nonconformistilor, al celor curajosi, pasionati de calatorii si delicii culinare.

Jamal Food - vita-cu-trei-tipuri-de-ardei si rum cake

Habar n-aveam ce o sa ma astepte, dar am fost multumit de Vita cu trei tipuri de ardei, orezul cu fasole rosie si de patty-urile cu pui si vita. La desert am avut un rum cake foarte bun.

Printre cele mai populare feluri de mancare consumate de jamaicani, disponibile in meniu, se numara: specialitatile de patiserie numite “patties” de care v-am zis si mai sus, cu pui, vita sau legume, supa de mango cu creveti, preparatele in sos jerk sau curry si orezul cu fasole rosie.

Jamal Food - patty-cu-carne-de-vita

Meniul este completat cu deserturi si bauturi racoritoare, precum budinca de cartofi dulci cu glazura de castane, rum cake-ul insiropat in rom autentic jamaican si sucul de morcovi.

Le gasiti pe toate pe jamalfood.ro, acolo unde puteti da si comanda. Avand in vedere ca sunt inca la inceput, v-as ruga insa sa fiti intelegatori daca vor ajunge mai greu comenzile si doar in anumite zone din Bucuresti.

Jamal Food - pizza-jamaicana
Pizza Jamaicana

Preturile sunt destul de maricele pentru gusturile mele, dar pentru cei care isi doresc o experienta culinara exotica, eu zic ca sunt acceptabile, mai ales daca prindeti si niste promotii sau combo-uri.

Jamal este singurul “dealer” de produse culinare specifice jamaicane, asa ca daca vreti sa va surprindeti papilele gustative, va recomand cu mare placere sa apelati la el.

 

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.