Adevarul despre alergat

Sunt convins ca ati observat si voi acest fenomen. Din ce in ce mai multa lume incepe sa alerge. Fie ca alearga dupa autobuz, fie ca alearga prin parcuri, oamenii incep sa faca din ce in ce mai multa miscare.

Ba mai mult, am auzit ca de doua ori pe an blocheaza axa de circulatie Nord-Sud in weekend, cand e traficul cel mai aglomerat, pentru a-si etala ei acest comportament in cadrul unor competitii precum Bucharest International Half-Marathon sau Bucharest International Marathon.

IMG_7864

Altii au renuntat la cadouri si alearga de ziua lor, iar mai mult, in loc sa mearga in baruri ca oamenii normali, isi invita si prietenii la acest “ritual”. Incepe sa devina o problema serioasa, iar de curand am aflat ca exista evenimente in care se alearga 5k-uri in timp ce de pe margine se arunca vopsea colorata catre alergatori.

Ba am auzit auzit chiar si de cazuri in care unii oameni doneaza kilometri pentru ca alti oameni sa poata alerga si ei. E o nebunie va zic eu.

Lasand totusi gluma la o parte, eu unul ma bucur ca am inceput sa vad din ce in ce mai multi oameni facand miscare. Referindu-ma strict la alergat, si eu am inceput timid, intai cu un 5k (5 km pentru cine nu s-a prins inca), apoi cate 10,5 km, iar in ultima vreme am inceput sa fac mai des ture de IOR.

Incepe sa ma prinda si pe mine acest “microb” si chiar pot spune ca imi da o stare excelenta fiecare alergare. Am reusit sa le conving si pe prietenele mele sa iasa cu mine la alergat. E o modalitate foarte buna de a ne mentine motivati unul pe celalalt si de a ne depasi limitele si de a ne si distra impreuna.

De curand am reluat colaborarea cu cei de la Rexona alaturi de care sustin in continuare un stil de viata activ. Cu ocazia asta va pun la curent si cu noua lor promotie, care  ofera premii la dublu pentru cei care sunt activi: 5 vacante in doi sau 20 de vouchere de biciclete pentru amandoi.

Tu cand ai facut ultima data miscare?

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.