Cum am facut turul orasului cu autobuzul City of Energy

Aseara am facut un tur inedit al Bucurestiului intr-un autobuz care s-a transformat pentru cateva ore intr-un club pe roti. De buna dispozitie s-au ocupat baietii de la Bass Turbat care au mixat biniditat.

Ne-am adunat in fata Ateneului Roman (ma rog, mai in dreapta un pic, in parcare), iar pe la 7 si ceva am pornit spre actractiile turistice ale serii: cele trei posturi de transformare Enel desenate de artistii urbani Allan Dalla, Boeme, Sweet Damage Crew si Flix.

City of Energy bus

Am mers usor pe Magheru ca nah, doar era aglomeratie la ora aia si mi s-a parut foarte tare cum se uita lumea la noi. La un moment dat eram paraleli cu un 381, iar calatorii din acel autobuz erau tristi si obositi, iar noi dansam si eram super energici in autobuzul #cityofenergy.

Prima oprire a fost pe Splaiul Independentei, aproape de Semanatoarea, acolo unde am vazut “pe viu”, primul anamorfic din Romania, lucrarea lui Allan Dalla. N-am reusit sa prind in poza, dar daca te uiti dintr-un anume unghi, poti sa vezi un personaj celebru al artistului in acest desen urban.

Allan Dalla

Ne-am intors apoi spre centru, am facut de cateva ori rodul de la Alba Iulia, asa just for fun, si-am mai facut scurte opriri de alimentare cu tigari si alte bauturi…

Cea de-a doua oprire a fost langa Auchan-ul din Titan, acolo unde am admirat operele realizate de Sweet Damage Crew si Flix care i-au reprezentat intr-un mod grafic interesant pe Benjamin Franklin, Andre Marie Ampere si Michael Faraday.

benji

Am mers apoi pe un traseu mai dubios, dar probabil nea soferul nu stia foarte bine Bucurestiul in afara de traseul lui. Important e ca am ajuns in cele din urma la cel de-al treilea obiectiv.

Acesta se afla la baza podului pasajului Pipera (intersectie cu Barbu Vacarescu) si reprezinta opera lui Boheme, care le aduce un omagiu lui Graham Bell, Thomas Edison, Guglielmo Marconi si lui Nikola Tesla.

Thomas Edison

A fost foarte misto pentru ca la fiecare oprire am primit carti postale cu obiectivele vizitate, gata stampilate si numai bune de trimis celor dragi. M-am simtit ca in vacanta, mai ales ca era pregatita acolo si o cutie postala unde puteam sa ne lasam deja mesajele.

Eu din pacate nu stiu adrese, asa ca am pastrat momentan cartile postale pentru o alta ocazie. Poate o trimit unuia dintre voi daca imi lasati adresa.

20131128-211840.jpg

Drumul din Pipera si pana la Ateneu a fost cred ca cel mai distractiv din toata “excursia” , semn ca tot turul asta mai mult ne-a energizat in loc sa ne oboseasca.

Am fi vrut sa mai dam o tura daca era posibil, asa ca am mai ramas cateva minute bune pe langa autobuz si dupa ce am ajuns la capatul de linie.

capat de linie

Per total a fost o experienta foarte misto de a descoperi orasul avand cateva obiective “turistice” inedite. Acest tur a incununat proiectul City of Energy 2013, prin care Enel Sharing a provocat artistii urbani sa se lase inspirati de energie si sa aprinda orasul in culori.

Eu zic ca le-a iesit foarte bine si abia astept sa vad ce vor pregati pentru editia de anul viitor a acestui proiect! Voi ati vazut ieri autobuzul City of Energy prin Bucuresti?

[divider2]

Poze mai misto ca ale mele gasiti la baietii de la mahmur.info

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.