Elysium

Cred ca Neil Blomkamp devine regizorul meu preferat. Dupa ce ne-a “socat” in sensul bun in District 9 in 2009, iata ca sud-africanul vine cu un nou film foarte foarte tare: Elysium.

Povestea e oarecum simpla, dar e plina de lucruri cu subinteles care ne arata cat de complexi sunt oamenii si cate sunt dispusi sa faca pentru a-si salva viata.

Pe scurt, actiunea are loc in viitor, in anul 2154, atunci cand omenirea este impartita in doua. Pe de-o parte sunt cei saraci, care locuiesc in continuare pe Pamant, care intre timp a devenit supra-populat, iar cei bogati traiesc pe o statie spatiala (Elysium) acolo unde au fost recreate conditiile de trai de pe Terra. In plus, acestia aveau acces la tehnologie medicala de ultima generatie.

Chiar daca unele parti sunt trase de par, mi-a placut foarte mult cum a fost realizat filmul, incepand cu modul de filmare si incheind cu efectele speciale. Povestea (despre care nu va zic foarte multe) e bine conturata chiar daca nu se incheie cu “happy ending-ul” clasic.

Matt Damon joaca exemplar, iar antagonistul sau Sharlto Copley (care si-a facut debutul in District 9) are un rol de bad-ass autentic. De Jodie Foster nu mai zic nimic…

Elysium mi se pare unul din cele mai tari filme ale acestui an si il puteti vedea deja in cinematografe.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.