Ce faci cand iti este ridicata masina in Sectorul 4?

Pentru ca ieri am patit-o si eu si m-am trezit cu masina ridicata dupa ce am parcat-o la baza dealului Mitropoliei, am zis sa vin cu cativa pasi pe care trebuie sa-i urmati daca va treziti si voi fara masina in Sectorul 4.

[list style=”black”]

 • inainte de a te panica pentru ca ti-a furat careva masina, suna la 037.422.20.20 si verifica daca nu cumva masina ta a fost ridicata.
 • mergi pana la capatul pamantului, pe Bd-ul Metalurgiei nr. 69-71 [ aproape de intersectia cu Drumul Jilavei] – harta aici Se poate ajunge usor cu Metroul pana la Aparatorii Patriei si apoi pe jos circa 10-15 minute pe Drumul Jilavei.
 • stai la coada (daca e cazul), iar apoi mergi la ghiseul de constatari, unde ti se da amenda pentru parcare neregulamentara (4 puncte de penalizare + amenda de 300 RON (sau 150 daca platiti in 48 de ore). Aceasta se poate plati la orice oficiu postal (doar cash pentru ca se pare ca n-au POS-uri).
 • platesti “serviciul” de ridicare a masinii (248 RON) si de transport pana la parcul de ridicari auto (248 RON). In total 496 RON platibili si cu cardul. Bonus, daca masina se afla in parc de mai mult de 24 de ore, se plateste in plus o taxa de 310 RON/zi.
 • verifici masina daca nu cumva are zgarieturi sau lovituri in urma manipularii celor de la ridicari auto si pleci mai sarac spre casa sau unde mai ai treaba in ziua respectiva.
 • daca ai chef de scandal sau consideri ca masina ta a fost ridicata abuziv, poti face contestatie iar pe site-ul ridicariauto.ro gasiti toate detaliile necesare in demararea unei astfel de actiuni.

[/list]

Eu n-am stiut lucrurile astea si le-am aflat pe parcurs. N-aveam chef de cearta si am semnat procesul verbal. Inca nu stiu sigur daca mai are rost sa fac vreo contestatie ca sa-mi recuperez banii inapoi. De obicei procesele sunt destul de anevoioase si dureaza intre 6 luni si un an pana cand se da o hotarare definitiva si cine stie in cat timp imi recuperez efectiv banii.

Ce-i drept insa, masina mea nu incurca circulatia, iar in zona nu era niciun semn cu parcarea interzisa, asa ca ma gandesc ca intr-un fel as avea sanse de izbanda.

Bonus: 5 trucuri ca sa nu-ti ridice masina de pe strada

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

 1. ai mei au patit exact acelasi lucru , exact in acelasi loc acum o luna. ba chiar am si “dicutat” cu oamenii pe tema : NU EXISTA NICI UN SEMN IN ZONA!

  ni s-a explicat ca nu avem nici o sansa nici daca facem contestatie. totul e legal!:)) au plecat a doua zi la Constanta si ca avea treburi mai importante decat sa se ia in piept cu birocratia.

  oricum, mi se pare umilitor ca pe timpul si banii tai sa te tarasca astia prin hartii cu lunile.

 2. Mi-a fost ridicata din fata univ Nicolae Titulescu.Nu exista semn de avertizare de ridicare deloc pe Vacaresti.Nu au luat decat pe-a mea de Ilfov si una de Prahova, deci sunt partinitori.Am intrat pe net si am gasit un avocat specializat pt aceste probleme Cristian Ioan 0728045888 care nu costa mult(300 ron) deci mai raman bani din recuperarea taxei

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.