Dezamagirea On Air Music Awards

Aseara am participat pentru a doua oara la o gala de decernare a unor premii. Dupa ce-am fost usor dezamagit de Gala Premiilor Gopo 2013, iata ca On Air Music Awards s-a dovedit la fel de slab organizata.

Poate am avut eu asteptari prea mari, poate m-am uitat eu prea mult la evenimentele organizate in SUA (Premiile Oscar, People’s Choice Awards) sau poate chiar a fost proasta organizarea. Sunt convins ca este o munca extrem de grea in spatele unui astfel de eveniment (am mai organizat si eu mici evenimente pe ici pe colo), dar ma asteptam ca lucrurile sa fie facute cu un mai mare profesionalism.

Ii felicit pe organizatori pentru intentia de a face un astfel de eveniment in care sa fie prezenta toata industria muzicala romaneasca (desi au lipsit artistii independenti – poate ii luati in considerare si pe ei la anul) si in care premiile sa nu fie date dinainte si impartite intre ei.

In primul rand a fost prost ales prezentatorul. A venit Vali Barbulescu plin de basini pe scena si cu un accent fortat de mare mafioso ce era el. Am inteles tematica evenimentului, dar Vali a fost de cele mai multe ori penibil. La un moment dat a venit pe scena Gabi Cotabita sa prezinte un premiu, a zis doua chestii si a fost mult mai amuzant si mai carismatic decat a fost Barbulescu toata Gala. A fost ceva de genul “asa se face pustiule”.

 

Momentele moarte (cand se muta scena, cand veneau castigatorii sa-si ridice premiile, etc.) ar fi putut fi acoperite cu un fond sonor, nu sa auzim pocnituri si alte sunete dubioase de la microfoanele care nu erau inchise. De asemenea ar trebui evitate momentele penibile cand se incearca sa se cante live, da’ nu porneste Mac-ul sau o ia pe aratura “traktor”-ul si se aude pozitivul inainte vocii cum s-a intamplat la Corina.

Sau cand ii lauzi pe LaLa Band ca ei educa tinerii prin muzica live si le arata ca asa fac artistii mari, iar in cadrul galei ei vin si danseaza, mimand versurile (fara microfon). E penibil si nu le faci cinste nici lor, nici tie. Din partea mea tot respectul pentru ei ca reusesc sa umple sali de concerte si ca au ajuns la al 3-lea turneu national si ca ii fac pe oameni sa plateasca bilete pentru show-urile lor. Eu sunt depasit de generatia care ii asculta acum, dar sa nu uitam ca si noi cand eram mici abia asteptam sa-i vedem pe al’de Andre, Akcent si Genius.

 

Singurele momente LIVE la Gala On Air Music Awards (hmm.. parca On Air insemna Live) au fost Vita de Vie (pe care i-am revazut dupa numai o saptamana din nou pe scena Teatrului National Bucuresti), care au interpretat intr-un mod special piesa “Sunetul mai tare”, Trio Zamfirescu (ii stiti de la Romanii au Talent), care au fost pur si simplu extraordinari, Alina Manole (la folk n-ai cum sa faci playback) Adina Raducan (castigatoarea primei editii “M-a facut mama artist”), care ne-a surprins in mod placut cu vocea si interpretarea sa, Vunk, care ne-au prezentat noul single “Doi Somnambuli” si Electric Fence, care au incheiat show-ul.

In rest l-am avut pe Grasu “Autotune” XXL, care a avut band degeaba, Corina “nu merge Mac-ul” Bud si pe “o fi soare da’ nu vad io” What’s Up cu Andra care-au cantat peste pozitiv (noroc ca Andra are vocea puternica si-a reusit sa-l si acopere). De Lalala band v-am zis mai sus ca n-au cantat, ci doar au dansat.

 

Tot in categoria momente aiurea a fost si cel in care What’s Up cel fara de windows original, a plecat din sala fix cand trebuia sa primeasca si el un premiu “la care a visat atat de mult” – Cel mai bun debut. Poate ar fi trebui sa-i zica si lui cineva cand are loc fiecare decernare a premiilor, ca sa fie in sala macar la cele la care era nominalizat.

Tot aiurea a fost si ca foarte multi nominalizati n-au fost in sala, iar si mai grav mi s-a parut ca n-au fost prezenti la gala foarte multi castigatori: Holograf, Loredana, CRBL. Stiu ca se intampla si la case mai mari ca cel care a castigat sa nu fie in sala la gala, dar se pregateste un filmulet cu un mesaj din partea artistului inainte, iar in cazul in care castiga se pune pe ecran. A fost aiurea pentru fata de la MediaPro Music care a urcat pe scena de 4 ori ca sa ridice premiile pentru artistii lor.

[divider2]

Iata castigatorii primei editii On Air Music Awards:

[column size=”1-2″]

Cel mai bun pop – Rock

Holograf – Cat de departe

Cel mai bun dance

CRBL feat Helen – Kboom

Cel mai bun hip-hop

Maximilian – Sophie

Cel mai bun rock alternativ

Robin & the Backstabbers – SPNZRTR

Cel mai bun folk

Poesis – Naluca

Cel mai bun debut

What’s Up feat Andra – K la meteo

Cel mai bun videoclip

Smiley – Dead Man Walking
Regia: Barna Nemethi & Vlad Fenesan (All Hollow)

Promoterul anului

Emagic

Cel mai bun compozitor

Marius Moga

Casa de productie a anului

Cat Music

[/column]

[column size=”1-2″ last=”1″]

Cea mai buna voce feminina

Loredana

Cea mai buna voce masculina

Dan Bittman

Cel mai bun live

Loredana

Cel mai bun ambasador muzical

Inna

Cel mai bun text in limba romana

Zoia Alecu – Printre lupi

Cel mai cautat artist pe Google

Lala Band

Cel mai vizionat videoclip pe Youtube

Caii verzi pe pereti – Smiley, Alex Velea feat Don Baxter

Premiu Special

Lala Band

Premiu pentru intreaga activitate

Aurel Mitran

Artistul Anului

Robin & the Backstabbers

[/column]

[divider2]

Ii felicit pe toti castigatorii si ma bucur sincer ca premiul artistul anului a ajuns la Robin & the Backstabbers. Pentru aceasta categorie premiul a fost acordat prin vot din partea publicului care a avut de ales dintre castigatorii celorlalte categorii. Chiar daca au fost inevitabil probleme cu sistemul de vot, mi s-a parut interesanta aceasta metoda de a desemna Artistul Anului.

Printre lucrurile bune de la On Air Music Awards as mentiona distractia cu fotografii de pe covorul rosu in care ne tot inghionteam cand aparea vreun artist necunoscut “Cine e asta?” . Am profitat un pic de ocazie si m-am dus si eu pe covorul rosu, schimband un pic rolul de pozar in pozat. Am stat un pic de vorba si cu Wanda si-am mers mai departe.

[divider2]

[column size=”1-2″]

[/column]

[column size=”1-2″ last=”1″]

[/column]

Foto: InfoMusic.ro si Mixtopia

 [divider2]

Mai multe poze si impresii gasiti si pe urban.ro [pozele de pe covorul rosu sunt facute de mine, cele cu watermark din articolul asta de Valentin-Narcis Sturzu]

Pe final multumiri catre Aqua Carpatica care mi-au oferit prilejul sa fiu blogger invitat la acest eveniment, dar si felicitari din partea mea pentru faptul ca s-au implicat in foarte multe evenimente bune anul acesta si pentru ca au un patron care canta foarte bine.

Sper totusi ca On Air Music Awards sa continue, iar anul viitor sa aiba o editie cu mult mai reusita. Fiind prima editie sa zicem ca e usor de inteles, dar daca lucrurile se repeta si in viitor, e clar ca avem o problema.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

6 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.