Multumim Swedish House Mafia

Vineri seara a avut loc primul si totodata ultimul concert Swedish House Mafia din Romania, in cadrul turneului de retragere “One Last Tour” al grupului suedez.

Axwell, Sebastian Igrosso si Steve Angello au facut un spectacol de neuitat la Romexpo, atat prin prisma pieselor mixate, cat mai ales pe partea vizuala – lasere, imagini proiectate pe un ecran imens, flacari, confetii, etc.

Chiar daca n-a fost atat de plin pe cat ma asteptam [aparent show-ul din Romania a fost singurul care n-a fost sold-out din tot turneul], atmosfera a fost foarte tare si cei prezenti s-au distrat la maxim pe piesele mixate de cei 3 DJi suedezi.

Am ajuns la Romexpo pe la 1 fara ceva, atunci cand la pupitru era inca Arty, un DJ cu potential foarte mare din Rusia, iar la 1:25 au intrat in scena si Swedish House Mafia cu “Greyhound”, care timp de doua ore au reusit sa ne tina in priza cu setlist-ul pe care l-au pregatit pentru One Last Tour. Au fost mixate atat piese de la SHM si ale celor 3 – Axwell, Ingrosso si Angello, cat si piese celebre de la Coldplay, Florence & The Machine sau Faithless.

[divider2]

   

[divider2]

Momentul meu preferat a fost evident remixul pentru Every Teardrop is a Waterfall de la Coldplay, dar si mash-up-ul cu Spectrum (Florence & The Machine), Insomnia (Faithless), Sweet Disposition (The Temper Trap). Au pastrat ce-i mai bun pentru final, cu “Save the world” intr-o varianta de pian, “One (Your Name)” si “Don’t worry child” in varianta acustica.

Tot la categoria momente memorabile intra si faza cand s-a lasat toata lumea jos pentru cateva secunde, iar la semnalul celor de la SHM s-au ridicat toti o data. N-a fost la fel de spectaculos ca la The Prodigy pe Smack My Bitch Up, dar a fost dragut. Au stricat unii momentul pentru ca s-au ridicat prea devreme, dar.. asta e.

Imi pare rau ca cei de la Swedish House Mafia nu vor mai continua in aceeasi formula si imi pare acum si mai rau ca nu i-am vazut si anul trecut la Oxegen. L-am vazut insa pe Axwell la Sziget si-a fost uber-awesome.

Sper sa-i mai vedem pe cei 3 suedezi pe la noi, chiar daca vor veni separat, si sper ca au plecat cu o impresie buna despre Romania.

 
Foto: Adrian Holerga

M-am mai intalnit pe-acolo si cu Bogdan Dascalescu, Andra Zaharia, Ionut Bunescu si Cabral si l-am vazut chiar si pe Piticu. Colegul Kristofer de la urban.ro a publicat si el o recenzie unde gasiti si setlist-ul si multe clipuri de la concert.

Mai multe poze gasiti pe pagina de facebook Absolut Romania, carora le multumesc pentru invitatie si pentru ca au sustinut acest ultim turneu al celor de la Swedish House Mafia..

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.