Primul rasarit in Vama Veche

Anul trecut am reusit sa prind rasaritul la mare, abia la cea de-a 5-a vizita, in septembrie. Se pare ca anul asta a inceput bine si-am prins un rasarit de pe plaja din Vama Veche de la a 2-a escapada la mare.

Primul contact cu marea de anul acesta l-am avut in aprilie, fix inainte de ziua mea, cand am dat o tura cu noul Beetle pana in Constanta. Din pacate a fost inorat si n-am prins si rasaritul de pe plaja. In schimb, weekend-ul asta s-a dovedit mai darnic si mi-a oferit primul rasarit din Vama Veche pe anul acesta.

Primul rasarit in Vama pe anul acesta

Pentru a respecta traditia inceputa inca acum 4 ani de a merge la inceputul verii in Vama Veche, ne-am organizat din nou ca Gasca Vesela, am mai luat si pe altii cu noi si-am facut o Gasca Vesela Extinsa si-am plecat la mare.

Unii au plecat de vineri, mai devreme, altii un pic mai tarziu… iar eu, cel mai tarziu, undeva aproape de miezul noptii, dupa ce-am facut live facebook-ing de la Romanian Music Awards 2012 pe pagina de Facebook Urban.ro. Noroc cu Razvan ca mi-a luat locul pe la 11, ca altfel ar fi trebuit sa stau pana pe la 2 “pe baricade”.

#iubita party

Am ajuns in Vama pe la 3, dupa ce-am prins un drum destul de liber si fara incidente. Restul gastii era impartita in doua: unii la Expirat, altii la Stuff. Am stat un pic la Expirat cu mahmurii si hai-hui-ii dupa care le-am facut o vizita si celorlalti…  La scurt timp ni s-au alaturat si ceilalti si-am petrecut impreuna pana la rasaritul soarelui.

Cei care deja isi montasera corturile s-au retras in camping pentru un pui de somn, iar noi ne-am intins pe plaja, in sacii de dormit. N-am dormit foarte mult, pentru ca usor-usor s-a incalzit afara, iar foamea si-a facut simtita prezenta. Unii mai mahmuri, altii mai treji, altii inca adormiti… am  bagat un mic-dejun La Canapele dupa care ne-am instalat si noi corturile in camping. 

Supata

Ne-am retras apoi la umbra, pentru ca nu e indicat sa mergi la plaja intre 12 si 4. Am mancat si-o ciorbita, o clatita “supata” in cinstea lui Aditzu si a lui Catha care, fiind in Anglia, nu ne-au putut acompania, si ne-am intins din nou la plaja. Din pacate apa n-a fost suficient de calda pentru o baie asa cum trebuie, asa ca ne-am multumit cu cateva intrari si iesiri rapide din mare. Vremea a fost insa superba, fara pic de nori, aproape perfecta pentru bronzat.

Imi place in Vama la inceput de iunie pentru ca nu e chiar atat de multa lume si ai acel spatiu de a te desfasura fara sa-ti fie teama ca deranjezi pe cineva (nu ca asta ar conta in Vama). Ma oftic un pic ca m-am carat cu fileul degeaba la mare pentru ca n-am avut ocazia sa jucam volei (nu ca am fi avut minge), dar ne pastram fortele pentru data viitoare.

Gasca Vesela Extinsa

Seara s-a incheiat cu un pui in lipie la Mitocanu si multe glume despre … rame (?!?!) la camping. Dupa ce s-a bagat toata lumea la somn (deh.. am mai imbatranit si nu mai putem sa petrecem chiar asa mult si des) am mai dat o tura cu Danutz pe la Expirat… .

A doua zi, dimineata, eu am dormit ca… ursu.. avantajat de faptul ca mi-am pozitionat bine cortul si-am avut umbra din plin. Nici nu mi-am dat seama cand au plecat ceilalti… dar am ajuns si eu in cele din urma pe plaja.. la timp insa pentru un ultim bronz si-o ultima balaceala. Am plecat destul de devreme din Vama de data asta pentru ca am vrut sa mergem si la vot, iar cabinele de votare se inchideau la ora 21:00.

Per total a fost un weekend foarte misto, numai bun de reincarcat bateriile pentru perioada care urmeaza…

[divider2]

Din pacate, n-am avut aparatul foto la mine, asa ca pozele sunt facute cu telefonul, exceptie facand poza de grup, care e de la mahmur.info, acolo unde gasiti si mai multe poze din weekend.

Au mai scris despre acest weekend si Ceriza, Cristina si Marme, pe hai-hui.biz.

Citeste si: cum a fost la Ultimul rasarit in Vama anul trecut sau cum am facut baie in mare la 7 dimineata acum 2 ani.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.