Ford Road Trip cu noul Ford Focus

Week-end-ul trecut am avut ocazia sa testez asa cum se cuvine noul Ford Focus in drumul spre SnowCocktail.

Am preluat masina joi seara de la Colina Motors pe o ceata super deasa, dar n-am avut probleme din aceasta cauza. Focusul echipat Trend pe care l-am condus eu avea proiectoare ceata atat in fata, cat si in spate, astfel ca eram vizibil si aveam vizibilitate buna chiar si in asemenea conditii.

[divider2]

 

[divider2]

Daca Lucian a “avut norocoul” sa primeasca un Ford Focus Hatchback 1.6 diesel, eu “m-am multumit” cu un Ford Focus Sedan 1.6 benzina si cu 125 de cai.

Spun “norocul” pentru ca eu sunt obisnuit sa conduc tot un hatchback, Fordutza fiind sora mai mare a noului Focus, de 1.6, echipata tot Trend. Nu mi-a displacut insa nici sa conduc un sedan, mai ales ca m-am simtit aproape ca intr-un Mondeo (culoarea neagra metalizata a masinii si geamurile fumurii de pe spate creau aceasta iluzie).

[divider2]

[divider2]

Primul soc la sedan a fost faptul ca n-aveam stergator pe spate, dar mi-am revenit repede :)) . Al doilea “soc” a fost ca geamurile electrice laterale se lasau in jos cu o sigura apasare de buton (uite mai Raluxa ca la mine a functionat).

A doua zi am pornit spre Moeciu pe DN1, avandu-i ca pasageri pe Bogdan, Cristina si Andreea, iar pe Lucian si Claudiu pe post de escorta.

N-am avut probleme pe drum, iar atunci cand a fost cazul, am putut efectua depasiti fara probleme. Uneori mi s-a parut ca tragea un pic cam greu, dar avand in vedere ca masina era inca in rodaj, mi s-a parut ceva normal.

In ciuda faptului ca nu e foarte rigida, se tine bine in curbe (lucru care mie imi place) si mi-a oferit o senzatie foarte placuta de siguranta.

[divider2]

 

[divider2]

Bordul e foarte misto aranjat, cel putin din punctul de vedere al soferului, care are toate comenzile la indemana. Nu prea ai loc unde sa-ti pui telefonul mobil, dar asta nu e neaparat un lucru rau, pentru ca oricum nu e indicat sa ai telefonul pe langa tine atunci cand conduci (mai ales sa si raspunzi sau sa trimiti sms-uri/postezi pe twitter/facebook).

Am testat sistemul audio cu ultimul album Suie Paparude – E suflet in aparat si s-a descurcat excelent chiar si la Moartea Boxelor. L-am lasat apoi sa respire cu Coldplay – Mylo Xyloto, care se pare ca-i place si Fordutzului.

[divider2]

 

[divider2]

Pentru ca sambata a trebuit sa lucrez, n-am avut ocazia sa merg cu restul gastii si la Cetatea Rasnov, astfel ca Fordutzu a stat parcat sambata. Am compensat insa duminica dimineata, cand a trebuit sa fac un drum pana la Brasov. Avand drumul liber, am putut sa ma bucur cum trebuie de condus, iar faptul ca m-am abinut de la cocktailurile delicioase de la Absolut SnowCocktail a meritat.

La intoarcere ne-am impartit pe 3 drumuri diferite: Claudiu a preferat direct varianta Paraul Rece – DN1, iar eu si Lucian am mai dat o tura si prin Brasov. De-acolo insa, eu am ales DN1A, iar Lucian s-a intors tot pe DN1.

[divider2]

 

[divider2]

N-am regretat alegerea, drumul fiind extrem de liber si deloc inghetat (Lucian a prins un pic de gheata pe la Timisul de Sus). Era sa dam peste vreo 3 mistreti care traversau nestingheriti dumul, dar franele din dotare si-au dovedit eficienta.

Dupa aproape 600 km de condus noul Focus, mi-a fost un pic cam greu sa ma intorc la Fordutza (sper sa nu se supere pe mine). Chiar daca n-am observat diferente majore intre cele doua versiuni, trebuie sa recunosc ca daca ar fi sa aleg intre un Focus mk2 si un Focus mk3, l-as alege pe cel din urma fara sa am vreun dubiu.

[divider2]

 

[divider2]

Noul Ford Focus a pastrat traditia si a fost si el ales Masina Anului 2012 in Romania, semn ca noul model nu este doar preferatul meu, ci si altii au aceeasi parere.

Pana la un viitor upgrade, sunt foarte multumit in continuare de Fordutza (Ford Focus 1.6 benzina, 100 cai, hatchback, echipare Trend) care tocmai a implinit 4 anisori si profit de faptul ca frati-miu s-a mutat in Anglia si a lasat-o pe mana mea.

*multumesc Ford Romania (prin Wunderman) pentru oportunitatea de a conduce noul Ford Focus

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous article
Next article

Related articles

4 Comments

  1. […] mk2 din 2007 si sunt foarte multumit de cum se comporta. La finalul anului trecut am avut ocazia sa testez un week-end intreg si noul Focus, iar impresia a ramas aceeasi: se comporta excelent pe drum, e stabila, ofera siguranta si consuma […]

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.