Pe 26 martie stingem lumina!

Pe 26 martie, intre orele 20:30 – 21:30, aproape 50 de orase din Romania vor stinge luminile, alaturandu-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Pentru acest an, WWF, organizatia care a initiat conceptul Earth Hour si care coordoneaza campania de cinci ani de zile, estimeaza ca sute de milioane de oameni din peste 5000 de orase din intreaga lume vor stinge luminile in mod simbolic.

Totodata, in 2011 Earth Hour intra intr-o etapa noua: Beyond the Hour.

Evolutia extrem de rapida a campaniei Earth Hour, de la un oras -Sidney- la 4500 de orase din 128 de tari, in numai 4 ani de zile, a dovedit ca exista sute de milioane de oameni care isi doresc sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor de mediu actuale.

Astfel, noutatea editiei de anul acesta o constituie platforma speciala 60+, care permite sustinatorilor Earth Hour sa impartaseasca idei, povesti sau planuri despre cum aleg sa isi reduca impactul negativ asupra planetei. Platforma, accesibila la www.beyondthehour.org si reflectata si de logo-ul campaniei, s-a nascut in urma evolutiei campaniei Earth Hour, reflectata si de sute de povesti pe care oameni de rand, institutii sau mari companii le-au impartasit inca din 2007, cand a avut loc prima editie.

Pentru ca aceste povesti au dezvaluit un numar mare de oameni care sunt pregatiti sa se implice mai mult si sa isi reduca impactul negativ pe care il au asupra planetei, Earth Hour – editia 2011- se va dedica reflectarii lor, fie ca ele vor veni din partea companiilor, a autoritatilor sau a oamenilor obisnuiti.

Pana pe 26 martie, platforma Beyond the Hour, accesibila si de pe earth-hour.ro, site-ul campaniei din Romania, va centraliza toate aceste povesti si actiuni, care pot fi consultate de catre publicul larg.

Romania a participat pentru prima oara la campania globala in calitate de tara oficiala Earth Hour, in 2009, la initiativa WWF. Pe 28 martie 2009, intre 20:30 si 21:30, 2 milioane de romani au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. Eu am fost atunci alaturi de Adrian Ciubotaru si alti bloggeri in parcul Cismigiu pentru a sarbatorii Ora Pamantului.

In 2010, Romania s-a angajat mai mult decat oricand in campania globala, dovada fiind miile de mesaje primite pe earth-hour.ro si prin retelele sociale, participarea a 37 de orase si a zeci de companii si organizarea de evenimente speciale in intreaga tara.

Orasele Oficiale Earth Hour in 2011 sunt: Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Giurgiu, Horezu, Iasi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalau.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.