Trupa Taxi a lansat albumul “Cele doua cuvinte”

Concertul de lansare al celui de-al saptelea album al trupei Taxi a avut loc aseara, de Dragobete, in clubul bucurestean Jukebox. Biletele pentru acest concert au fost  “sold-out” de mult, astfel ca la ora inceperii, clubul era plin de oameni nerabdatori sa auda “Cele doua cuvinte”.


Dan s-a imbracat la costum pentru ca “era presa in sala”

Dan a renuntat repede la costumul cu care a intrat pe scena, si a revenit la hainele de “pop-rocker”, ajutat de colegul sau Mugurel Coman. Desi avea febra, Dan Teodorescu a urcat pe scena si a dus cu succes concertul pana la final, ba chiar a venit si de doua ori la bis. A fost “ajutat” de o aeroterma, de o cipilica si de un hanorac.


Cantemir Neacsu (chitara), Csongor Kerezsi (chitara bas)  si Mugurel Coman (clape)

Printre interventiile lui Horia Brenciu sau rasul lui Piticu, trupa Taxi a cantat piese de pe noul album (pe care eu le stiam deja de la concertele precedente), dar si piese mai vechi, de la “Criogenia” (de pe albumul “Trag un claxon” – 2000) pana la “Stelele le care cad” (de pe albumul “Romantica” – 2007).


Darius Neagu (tobe) si Vicky Sava (backing vocals)

Momentul culminant al concertului a fost piesa care da titlul albumului, “Cele doua cuvinte”, piesa care a fost cantata de trei ori consecutiv. Prima data a fost cantata de trupa Taxi, in timp ce pe un ecran se proiecta videoclipul piesei. Apoi, au fost invitati pe scena, protagonistii clipului (cei care au si ajuns la concert, bineinteles).


Trupa Taxi alaturi de vedete

Horia Brenciu, Kamara, Razvan si Dani (sau Dani si Razvan), Serban de la Animal X si multi altii au spus “cele doua cuvinte”  de pe scena din Jukebox.

Pentru ce-a de-a treia interpretare a piesei, Dan Teodorescu i-a invitat pe scena pe bloggerii care au aparut in “reconstituirea” videoclipului “Cele doua cuvinte”, care a avut lansarea oficiala cu cateva ore inainte de concert.

Din pacate clipul nu s-a vazut foarte bine pe ecranul de proiectie, dar bloggerii au facut show pe scena. A fost un bun prilej pentru unii sa-si faca reclama la blog (cc bunescu.ro) dar si de distractie.


Bloggerii pe scena

Cel mai rau mi-a parut ca n-a fost si Mircea Mester alaturi de noi, pentru ca toata tevatura din jurul acestui videoclip i se datoreaza lui. Le-am multumit insa lui si intregii echipe care a lucrat la acest “secrettweetmeet” si bineinteles lui Dan Teodorescu.


Dan Teodorescu si bloggerii

Cea careia trebuie sa-i multumim si totodata sa-i uram sanatate, este Teo Trandafir, care a venit cu ideea clipului care a facut senzatie pe Internet si nu numai.

Albumul “Cele doua cuvinte” al trupei Taxi contine 11 piese, iar melodia care da titlul albumului este prezenta in doua variante (romana si engleza).

Taxi – Cele doua cuvinte

1. Cadere libera
2. E criza
3. Matematica imposibila
4. Citez din Tupac
5. Niste raspunsuri
6. Adrenalina
7. Cele doua cuvinte
8. Probleme de memorie
9. Ba, treci la coada!
10. I love Popcorn
11. Those Three Words

Albumul se gaseste cu Jurnalul National si costa doar 10 lei, un pret care mie mi se pare sincer prea mic. Sper ca macar asa sa fie cumparat de cat mai multa lume.

Ce-am descoperit insa pe album si m-a impresionat a fost faptul ca pe coperta, trupa Taxi multumeste si comunitatii bloggerilor din Romania, lucru care cred eu, este o premiera.

Mai multe poze de la concertul de lansare al albumului Taxi – Cele doua cuvinte gasiti pe Picassa.

Foto: Alin Pandaru/Augustina Vasile

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

9 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.