Impresii de liceean

Tot din ciclul amintiri din copilarie, o alta compunere de-a mea de pe la inceputul clasei a 9-a. Tot profa de romana e responsabila si pentru asta. Plus ca am fost inspirat si de Shanya care si ea si-a transcris compunerea :))

Impresii de liceean
– compunere liberă –

Iată că a început şcoala şi „lunga vară fierbinte” s-a încheiat. Odată cu ea a început şi o nouă etapă din viaţa mea: liceul.
După emoţiile examenului de Capacitate au urmat cele ale aflării rezultatelor şi ale repartizării compiuterizate. Am aflat, la tlefon, de la mama mea ca am intrat la Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” lucru care m-a încântat dat fiind faptul că acest liceu este cel mai „dotat” liceu din Bucureşti. Ulterior am aflat că aici intraseră alţi şase dintre foştii mei colegi din şcoala generală.
Toate emoţiile primei zile din clasa a IX-a au dispărut la aflarea veştii ca sunt în aceeaşi clasă cu patru din cei şase foşti colegi şi cu încă doi elevi din aceeaşi şcoală.
L-am cunoscut pe domnul diriginte Iulian Iuga, care ne-a speriat puţin cu regulamentul de ordine interioară dar am înşeles că acesta este conceput pentru binele nostru. Tot atunci am aflat şi numele celor douăezeci şi nouă de colegi care mă vor însoţi timp de patru ani.
După prima săptămână din clasa a IX-a le aflasem numele tuturor profesorilor exceptând-o pe domnişoara profesoară de franceză cu care am făcut cunoştinţă abia în a cincia oră. Deja am „intrat în pâine”, cum se spune, cu învăţatul şi sperăm ca profesorii să nu fie aşa tot timpul.
Se pare că liceul nu-i ca şcoala generala cum nici „iarna nu-i ca vara” cum spunea şi un edil al capitalei.

Pandaru Alin Daniel
Clasa a IX-a A

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.