Lunga vară fierbinte

Din ciclul amintiri din copilarie, va prezint acum o compunere de-a mea.. de la inceputul clasei a 9-a. Tot profa de romana, Daniela Delion e de vina, pentru ca ea ne stresa cu compuneri d-astea.

Lunga vară fierbinte
– compunere liberă –

O „vară incendiară” ar spune unii despre vara lui 2003. A început cu mai multe sfârşituri: al şcolii pentru majoritatea elevilor, al şcolii generale pentru elevii de clasa a VIII-a şi al liceului pentru absolvenţii claselor a XII-a.

A urmat ultima sesiune de Capaciate, anul viitor susţinânu-se Examenul Naţional. La limba şi literatura română, perlele s-au ţinut lanţ. „Victima” a fost Vitoria Lipan, eroina principală a romanului „Baltagul” al lui Mihail Sadoveanu: „Vitoria Lipan este un Hamlet masculin” sau „Nechifor Lipan îşi bătea şi îşi viola nevasta.”. Spre deosebire de proba la română, la matematică nu au mai fost prezenţi în săli toţi elevii. Probabil nu o fi sunat ceasul deşteptător.

S-a terminat Capacitatea şi a urmat Bacalaureatul unde au fost probleme şi mai mari: supraveghetorii nu i-au mai lăsat să intre in clasă pe cei care picaseră cu o zi în urmă la Limba Română, proba orala.
Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, la repartizarea compiuterizată profesorilor au fost din nou probleme. Aşa că unii profesori s-au trezit pe la cine ştie ce şcoli şi licee chiar dacă au avut medii mari. Totuşi repartiţia profesorilor s-a repetat, de această dată fară probleme.

Nici nu s-a terminat bine cu repartizarea profesorilor, că au început sesiunile din august ale examenelor de Capacitate şi Bacalaureat.
La Capacitate, din nou perle la limba română. „Vicima din august” a fost D-l Goe: „D.l Goe era cel mai tare din parcare”.
Sesiunea din august a Bacalaureatului s-a desfăşurat cu noutăţi faţă de ediţiile trecute. Cei care au picat la una sau mai multe materii nu au mai dat examen şi la celelalte, ci numai la cele la care au picat.
Aşa s-a terminat „lunga vară fierbinte” a învăţământului în ciuda caNICUlei care ne-a topit. Ne întrebăm : „La anul va fi la fel?”.

Pandaru Alin Daniel
Clasa a IX-a A

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous articleThe Butterfly Effect
Next articleBula si al sau penis

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.