10 albume pe care le-am avut pe repeat in decada 2010

Inca putin si se termina si decada asta asa ca pe final am zis sa va impartasesc 10 albume misto pe care le-am ascultat cel mai mult in ultimii 10 ani.

Pentru ca a fost destul de greu sa aleg doar 10 albume, am zis sa va prezint cate unul singur pentru fiecare an al ultimei decade, in functie de data lansarii, chiar daca poate pe unele dintre ele le-am ascultat mai mult in anii urmatori, nu neaparat atunci cand au aparut.

Fara prea multe cuvinte inutile de introducere, hai sa incepem:

2010 – Suie Paparude – E Suflet in Aparat

“E suflet in aparat” este probabil cel mai bun album Suie Paparude si albumul care a definit “era Bean” din istoria trupei. Este albumul romanesc pe care l-am ascultat cel mai mult in ultimii 10 ani, fie ca vorbim de varianta pe CD pe care-am descarcat-o gratuit de pe site-ul lor, fie de varianta live la concerte sau mai tarziu pe serviciile de streaming.

Piesele preferate de pe acest album sunt “O noapte mai lunga”, “Moartea Boxelor” si, evident, “Cea mai buna zi”, care-a fost lansata chiar de ziua mea ca single in 2009.

2011 – Coldplay – Mylo Xyloto

“Mylo Xyloto” are o semnificatie aparte pentru mine pentru ca este albumul cu care-a inceput seria mea de concerte live Coldplay. Chiar daca eu i-am vazut in pre-turneul de promovare si am ratat nebunia aia de turneu cu bratarile luminate.

Imi amintesc ca l-am ascultat prima data complet cu cateva zile inainte de lansarea oficiala in Virgin Store-ul din Paris si m-a cucerit inca de la prima ascultare. A fost si primul vinil pe care l-am cumparat vreodata, chiar daca inca nu am un pick-up la care sa-l ascult :)).

Piesele preferate de pe acest album sunt “Every teardrop is a waterfall” (e cumva interesant ca in momentul de fata locuiesc la 500 de metri de locul in care a fost filmat videoclipul acestei piese), “Paradise” (pentru toate SDI-urile marca PRIME) si “Charlie Brown”.

2012 – Muse – The 2nd law

“The 2nd Law” este un alt album care mi-a placut inca de la prima auditie. Cumva si pe acesta am avut ocazia sa-l ascult inainte de lansarea oficiala si inca de cand am auzit prima piesa, “Supremacy” m-a prins.

Tot albumul asta m-a determinat si sa imi doresc sa-i vad pe Muse live, dar despre asta vorbim un pic mai jos.

Piesele preferate de pe albumul asta sunt “Supremacy”, “Follow me” si “The 2nd Law: Unsustainable”.

2013 – Justin Timberlake – The 20/20 Experience

M-am bucurat ca un copil cand Justin Timberlake a anuntat ca revine cu un nou album dupa 6 ani, iar “The 20/20 Experience” este cu siguranta albumul meu preferat de la el.

L-am avut in masina pe repeat ani de zile si in continuare il ascult cu placere de fiecare data.

Piesele preferate de pe acest album sunt “Mirrors”, “That Girl” si “Suit & Tie”.

2014 – Coldplay – Ghost Stories

“Ghost Stories” este albumul pe care l-am ascultat incontinuu in vara lui 2016. Era pur si simplu in CD playerul din masina si doar asta ascultam.

Evident ca mi-a placut albumul inca din 2014 de cand s-a lansat si am avut ocazia si sa-l ascult in varianta live in unul din putinele concerte din turneul de promovare al acestui material. Se intampla chiar la Londra, in legendara Royal Albert Hall.

Piesele preferate de pe albumul asta sunt “Magic”, “A Sky Full of Stars” si “True Love”.

2015 – Muse – Drones

In 2015 imi propusesem sa vad in sfarsit MUSE live, iar cand am aflat si ca mai lanseaza un album in anul respectiv am fost extrem de fericit.

Intamplarea a facut ca si acest “Drones” sa-mi placa foarte mult, astfel ca i-am vazut in cadrul turneului de promovare al acestui material de patru ori.

Piesele preferate de pe acest album sunt “Psycho”, “The Handler” si “Mercy”.

2016 – Coma – Orizont

Un alt album asteptat de foarte mult timp a fost “Orizont”-ul celor de la Coma, care dupa o pauza de vreo 10 ani ne-au recompensat cu acest material foarte misto.

De acest album ma mai leaga o chestie misto si anume faptul ca sunt si eu pe album scris acolo la multumiri din partea trupei. Lucru pe care il apreciez foarte mult si de care sunt un pic mandru.

Piesele preferate de pe acest album sunt “Un semn”, “Chip” si “Document”.

2017 – The Mono Jacks – Usor distorsionat

“Usor distorsionat” a fost iarasi un album pe care am avut ocazia sa-l ascult cu cateva zile inainte de lansarea oficiala, la un eveniment organizat chiar de trupa.

Mi-au placut oricum piesele lansate de ei dupa ce Doru Trascau a reluat proiectul The Mono Jacks, insa cumva acest album are un farmec aparte si te baga intr-o stare foarte misto.

Piesele preferate de pe acest album sunt “Un sfert de secunda”, “Infinit” si “Imperfect”.

2018 – twenty one pilots – Trench

Chiar daca s-a lansat in 2018, pe mine “Trench” m-a prins abia de anul acesta si cred ca l-am ascultat cap-coada de cel putin 100 de ori pana acum si inca nu m-am plictisit de el.

Am prins si trei concerte twenty one pilots din turneul de promovare in 2019 si asta m-a facut sa-mi placa si mai mult acest album, asa ca n-avea cum sa lipseasca din acest “tøp”.

Piesele preferate de pe albumul asta sunt “Bandito”, “Morph” si “My blood”.

2019 – Deliric x Silent Strike – II

Cu siguranta albumul anului 2019 pentru mine a fost “II”-ul lansat de Deliric si Silent Strike.

Mi-a placut combinatia dintre cei doi inca de la primul album pe care l-au facut impreuna, insa materialul asta este absolut minunat.

Piesele preferate de pe albumul asta sunt: “Am visat ca schimbam lumea”, “Azi” si “In jurul soarelui”.


Pe langa aceste 10 albume au mai fost o groaza de alte albume care mi-au placut in acesti 10 ani, dar m-as fi intins pana in 2020 daca as fi stat sa va povestesc despre fiecare in parte.

Sunt curios ce album ai avut tu pe repeat in anii 2010.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Un album puțin mai vechi dar pe care-l recomand este albumul de debut al lui Serj Tankian – Elect the Dead.

    Nu cred ca e nevoie să spun cine este solistul, însă dacă v-a plăcut System of a Down cu siguranță vă va plăcea și acesta.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.