10 milioane de oameni au urmarit simultan concertul lui Marshmello din Fortnite

Bine-ati venit in viitor! Weekend-ul acesta s-a intamplat un eveniment istoric in industria muzicala globala.

Si nu, nu vorbesc de semi-fail-ul concertului Maroon 5 din pauza Super Bowl-ului, ci de ceva mult mai interesant. DJ-ul Marshmello, pe numele sau adevarat, Chris Comstock, a sustinut primul concert virtual live din istorie, in jocul momentului: Fortnite.

Pe o harta in care in mod normal jucatorii se “omoara” intre ei pana cand ramane doar unul singur, cei de la Epic Games au facut un mod special, in care jucatorii “renuntau la arme” pentru cateva minute pentru a se bucura de un concert live in Pleasant Park, acolo unde a fost amplasata o scena uriasa.

Acest eveniment special a atras jucatori din intreaga lume (multi dintre ei si-au instalat jocul special pentru acest concert), astfel ca in timpul concertului au fost nu mai putin de 10 milioane de jucatori simultan conectati, care au urmarit show-ul de 10 minute al lui Marshmello.

Asta inseamna ca oficial recordul de audienta la un concert a fost depasit de aproape trei ori, comparat cu show-ul lui Rod Steward de Revelion de pe plaja Copa Cabana din Rio de Janeiro care a adunat 3.5 milioane de spectatori.

Desigur, nu e chiar corect sa comparam un eveniment in viata reala, cu unul virtual, insa tot mi se pare un numar imens de oameni care au urmarit un concert live. Daca mai punem la socoteala si faptul ca pentru foarte multi dintre cei prezenti acolo acesta a fost primul concert la care-au asistat, mi se pare si mai fascinant.

Show-ul lui Marshmello a fost de doar 10 minute, dar ne-a aratat ce potential are aceasta industrie pe viitor. Nu spun ca o sa inlocuiasca concertele live din viata reala, insa avand in vedere ca sunt foarte multi oameni care nu au posibilitatea sa fie pe viu la un astfel de concert, faptul ca se pot bucura de o experienta asemanatoare prin intermediul unui joc gratuit, cred ca e un lucru pozitiv.

Ah, si inca ceva! Mii de vloggeri de gaming au transmis live catre comunitatile lor experienta acestui concert din perspectiva lor, asa ca putem spune cu siguranta ca acest concert a fost cel mai urmarit eveniment din acest weekend!

Va invit sa vedeti reactia lui MaxINFINITE (cel mai mare vlogger de gaming din Romania) la acest concert. Bucuria din vocea lui exemplifica tot ce-au trait cei 10 milioane de jucatori care-au fost la acest concert.

De mentionat insa ca nu e prima data cand lumea muzicala se intersecteaza cu jocurile video. Formatia virtuala de K-pop K/DA, izvorata din universul League of Legends a avut un single pe prima pozitie in Billboard Hot 100 si chiar au sustinut si un concert “live” in cadrul Campionatului Mondial de Leage of Legends.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.