E nevoie de sustinere pentru a face performanta

Sa faci sport de performanta e o misiune foarte grea. Sa faci sport de performanta in Romania este o misiune si mai grea, mai ales daca nu esti practicantul unor sporturi “mainstream” precum fotbal, tenis, handbal, rugby sau basket.

Asta pentru ca de multe ori nu sunt conditii, nu sunt fonduri suficiente pentru echipamente, pentru cantonamente, iar publicul de la competitii nu este foarte numeros.

Saptamana trecuta am avut ocazia sa iau parte la un mini cantonament impreuna cu o parte din sportivii romani practicanti de judo si lupte si-am aflat o groaza de lucruri despre aceste doua sporturi.

Am aflat regulile unui meci, am invatat cateva miscari de baza, iar apoi am pus un pic si in practica informatiile dobandite. Asta pana sa inceapa o mega furtuna care ne-a stricat un pic planurile.

Probabil singurul moment cand “o sa dau de pamant” cu un luptator de greco-romane.

Toata treaba a avut loc in Muntii Macin, cei mai vechi munti din Romania, la invitatia celor de la OMNIASIG, care anul acesta au incheiat un parteneriat de sustinere cu Federatia Romana de Judo si Federatia Romana de Lupte.

Parteneriatul sta sub umbrela campanieie OMNIASIG pentru PERFORMANTA, prin intermediul careia compania de asigurari sustine activitatea celor doua federatii si
va lansa, impreuna cu acestea, o serie extinsa de initiative menite sa creasca gradul de
tnotorietate a celor doua sporturi, fata de cat mai multe categorii de public, sustinand astfel
evolutia si ascensiunea tinerilor sportivi.

Am avut ocazia sa stau alaturi de sportivi medaliati precum Alexandra Anghel (21 de ani – dubla medaliata cu bronz la Campionatul European de Seniori si respectiv Campionatul European de Seniori U23 la lupte feminine), Andrei Dukov (31 de ani – vicecampion European in 2017 si medaliat cu bronz la Campionatul European din 2016 la lupte libere) si Vlad Manea (21 de ani – bronz la Campionatul European de juniori, argint la Campionatul Mondial si multiplu campion national la lupte greco-romane), de care sunt convins ca o sa auzim numai lucruri mari pe viitor.

A fost o experienta interesanta, in ciuda ploii si am reusit sa aflu mai multe despre aceste sporturi si implicit sa fiu un pic mai interesat data viitoare cand o sa aflu de o competitie de genul acesta.

Ma bucur sa vad ca sunt companii care se indreapta si catre alte sporturi mai “mici” ca vizibilitate si sper ca acest parteneriat cu OMNIASIG sa duca acest sport un pic mai sus.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

  1. Asa este, ma bucur ca se demareaza activitati pentru sustinerea tinerilor cu performante deosebite care de cele mai multe ori nu au posibilitati financiare, ei reprezinta o investitie pentru viitor.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.