Afterhills 2018 cu bune si cu rele

0

Anul acesta am ajuns pentru prima data la Afterhills, festivalul ce a luat nastere in urma cu un an “dupa dealurile” din Iasi.

Mi-a parut rau ca am ratat editia de debut, insa s-a intersectat cu Music Travel Festival in Timisoara, asa ca anul acesta am facut schimb si-am ratat Revolution Festival din Timisoara pentru a fi la Iasi la Afterhills.

Urmarind imaginile de anul trecut si feedback-ul pozitiv de care s-a bucurat precum si modul in care a fost promovata editia de anul acesta, recunosc ca aveam asteptari destul de mari si eram pregatit sa fiu foarte impresionat de acest festival.

Am fost la multe festivaluri in ultimii 9 ani, de la cele mai mici, la cele mai mari si ajungand la Afterhills n-am dat peste un festival care sa se ridice momentan la nivelul unui major festival.

Este insa loc de crescut si ma bucur ca un astfel de festival are loc in zona Moldovei, care duce lipsa de genul acesta de evenimente mari. O sa mai dureze probabil un an, doi pana cand se vor obisnui oamenii cu un festival de o asemenea amploare.

Nu e usor sa aduci 15-20.000 de oameni pe zi la un festival aflat la primele editii, dar iata ca Afterhills a reusit asta doi an la rand si am sperante ca in anii urmatori lucrurile vor sta din ce in ce mai bine.

Mi-a placut line-up-ul de anul acesta pentru ca a reusit sa fie un mix bun intre genurile muzicale, artisti consacrati si artisti romani.

Eu am fost doar doua zile si am prins doar cateva concerte: Les Elephants Bizarres, Dubioza Kolektiv (ocazie cu care am ajuns la cota 7 concerte live d-ale lor), Sander van Doorn, Macanache & The Putreds, Subcarpati, Deliric x Silent Strike & Muse Quartet, Paul van Dyk si Dj Shiver, pentru cel din urma fiind si MC pentru cateva minute.

Pentru ca tematica editiei de anul acesta a fost #dreamers, organizatorii s-au gandit ca ar fi foarte misto sa aiba si un Dream Catcher in festival, asa ca au construit unul cu un diametru de 9 metri, stabilind astfel Recordul Mondial pentru cel mai mare Dream Catcher.

Ce nu mi-a placut a fost insa faptul ca a fost pozitionat intr-o zona nu foarte atractiva pentru poze si putea trece neobservat in peisaj.

Per total m-am simtit foarte bine la Afterhills si-am cunoscut si cativa oameni foarte misto din Iasi cu care mi-am petrecut mare parte a timpului, motiv pentru care am si ratat cateva concerte, dar si show-urile de stand-up comedy din timpul zilei. Apropo, chiar a fost misto ideea cu o scena de stand-up si sper sa se repete treaba asta si anul viitor.

Am facut si doua clipuri din cele doua zile de festival pe care va invit sa le urmariti pentru a vedea cum a fost atmosfera anul acesta la Afterhills. In primul dintre ele gasiti si un mini interviu cu Sander van Doorn, iar in cel de-al doilea vedeti cum l-am trollat un pic pe Deliric.

Am apucat sa fac si cateva fotografii de la concertele la care-am fost, asa ca va invit sa le vedeti in galeria foto de mai jos.

Daca vreti sa mergeti la editia de anul viitor, ar trebui sa stiti ca s-au pus deja in vanzare cateva abonamente la un pret special de doar 147 de lei.

Previous article100 de OAMENI din BUCUREȘTI [1]
Next articleStand-up Olympics – un concept foarte misto
Alin Pandaru
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.