Cum am iesit pe podium la Prima Evadare 2018

0

Weekendul trecut a avut loc cea de-a 10-a editie a concursului de ciclism cross-country Prima Evadare, cel mai mare de acest gen din Estul Europei, iar eu m-am aflat pentru a doua oara la start si, din fericire si la finish.

Daca anul trecut am avut parte de noroaiele specifice acestui concurs, se pare ca anul acesta vremea a fost ceva mai blanda cu noi si traseul a fost in foarte mare parte uscat.

As fi preferat insa ceva mai mult noroi pentru ca am avut parte de multe zone in care pamantul era foarte tare, iar combinatia damburi + viteza mare + sa tare nu e cea mai buna pentru zonele dorsale ale participantilor :))

A fost insa distractiv per total si avand in vedere ca n-am tras nici anul acesta foarte tare, am putut sa ma bucur linistit de traseu si sa scap si fara incidente. Au fost foarte multi care au facut fie pana, fie li s-a rupt lantul sau, mai rau, s-au accidentat, dar pana la urma si astfel de incidente fac parte din concurs.

Paradoxal, anul acesta am scos un timp mai bun ca anul trecut, 3:50:29 vs. 4:16:06, dar cu toate astea m-am clasat mult mai slab in clasamentul general, 1292 vs. 945. Chiar si-asa, am reusit sa ma clasez pe podium, pe locul doi chiar, alaturi de #TeamRenault.

Meritul nu este al meu, bineinteles, pentru ca atunci cand se stabileste clasamentul pe echipe sunt luati in considerare timpii obinuti de primii patru baieti si respectiv prima fata din fiecare echipa, asa ca nu-mi vine decat sa-i felicit pe colegii de echipa pentru acest rezultat si pentru ca ne-au dat si noua ocazia sa vedem cum e pe podium la Prima Evadare. 

Echipa adunata de Renault anul acesta la Prima Evadare a fost de altfel si cea mai numeroasa echipa inscrisa in competitie, cu peste 60 de membri. Eu am fost neoficial in echipa lor, pentru ca, evident, nu sunt angajat la Renault, dar am acceptat invitatia lor de a fi un fel de purtator de cuvant in online, la fel cum am facut-o si anul trecut.

Imi plac acele companii care isi incurajeaza angajatii sa fie activi prin sport, iar faptul ca reusesc an de an sa mobilizeze atat de multi oameni la un concurs care nu este deloc usor (sunt 55km de pedalat prin padure si uneori si noroaie), mi se pare remarcabil.

Renault este de altfel si unul din partenerii oficiali de la Prima Evadare, iar anul acesta au oferit si un premiu special pentru cel care a reusit sa fie cel mai rapid pe o anumita portiune de pe traseu.

Ca si anul trecut, Koleos a fost masina care a deschis competitia la start, iar la final la standul Renault, participantii isi puteau incarca telefoanele chiar de la Zoe, masina electrica din gama producatorului francez.

Mi-a placut foarte mult la Prima Evadare si anul acesta si deja ma gandesc la editia de anul viitor pentru care poate o sa ma pregatesc ceva mai bine inainte astfel incat sa ma aventurez pentru a obtine un timp mult mai bun.


Daca ai fost printre cei care au participat anul acesta la Prima Evadare, poti sa-ti vezi pozele tale (in functie de numarul de concurs) aici. Tot acolo poti sa-ti creezi si un clip personalizat cu tine de pe traseu.

Previous article5 piese de la Sean Paul pe care trebuie sa le asculti inainte de concertul sau de la Bucuresti
Next article100 de cuvinte pentru BUCUREȘTI
Alin Pandaru
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.