Niste hackeri au sters de pe Youtube videoclipul piesei “Despacito”

0

La 5 zile dupa ce a ajuns la incredibila suma de 5 miliarde de vizualizari pe Youtube, videoclipul piesei “Despacito” semnata Luis Fonsi si Daddy Yankee a fost sters de un hacker de pe canalul oficial.

Acest atac fara precedent la canalele VEVO a mai facut si alte victime printre care Shakira,  Selena Gomez, Drake sau Taylor Swift, insa in cazul lor hackerii doar au modificat titlul si thumbnailul unor videoclipuri populare.

Hackerii s-au deconspirat a fi Prosox si Kuroi’sh, iar mesajul pe care l-au postat pe aceste clipuri a fost “Free Palestine” insa nu se stie inca sigur daca hackerii provin din aceasta zona sau nu.

“Despacito” a fost lansata in ianuarie 2017 si a devenit un hit aproape instant, iar pe 4 august a devenit cel mai vizionat clip de pe Youtube cu 2.993 de miliarde de vizualizari. Intre timp a ajuns pe 5 miliarde de vizualizari pe care le-a “sarbatorit” in urma cu 5 zile.

Teoretic, youtube ar trebui sa aiba un soi de back-up, astfel incat clipul sa fie repus pe canalul lui Luis Fonsi fara ca numarul de vizualizari sa fie pierdut.

Revin cu update-uri pe masura ce se mai afla detalii legate de acest hack.

Update: Se pare ca videoclipul a revenit inapoi pe canal, dar youtube n-a oferit nicio declaratie pana acum legata de acest hack.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.