Este botvertisingul viitorul?

De cativa ani au inceput sa se dezvolte foarte mult tehnologia legata de Inteligenta Artificiala, iar in mediul online au inceput sa apara din ce in ce mai multi chatboti.

Acestia sunt de fapt softuri automatizate sau semi-automatizate menite sa discute cu clientii unor businessuri pentru a facilita mult mai usor relatia dintre ei. Chatbotii au un pic de Inteligenta Artificiala in ei si sunt programati sa rezolve mici taskuri mult mai rapid decat un operator uman.

Acestia pot chair invata lucruri de la si despre cei cu care interactioneaza si pot oferi raspunsuri personalizate.

Facebook Messenger a introdus de ceva vreme posibilitatea de a instala un chatbot pe pagini de Facebook, iar brandurile n-au ezitat in a le folosi. Poti acum sa iti chemi un Uber direct din aplicatia de messenger, sa comanzi pizza sau chiar sa rezervi un zbor.

Chatbotii au aparut si in industria muzicala, iar cel mai recent exemplu pe care pot sa vi-l dau il reprezinta Robbie Williams, care, de ziua mea de nastere (care-a fost acum doua zile), mi-a trimis un mesaj de “La multi ani!”. Nu stiu cum sunteti voi, insa mie mi s-a parut foarte tare treaba asta pentru ca, vorba aia: “Nu te ureaza in fiecare zi artistul tau preferat”. 

Cum a functionat de fapt totul? 

Ei bine, pe 13 februarie, de ziua lui Robbie Williams, am facut cunostinta cu chatbotul de pe pagina lui de Facebook. Atunci i-am urat si eu “La multi ani!”, iar el mi-a cerut data mea de nastere.

Chiar daca ma asteptam sa primesc un mesaj de la el de ziua mea, tot m-am bucurat cand a venit.

La noi in tara am vazut foarte misto un chatbot instalat de cei de la HaHaHa Production inainte de finala Vocea Romaniei. Prin intermediul lui puteai sa o sustii si tu pe Ana Munteanu, concurenta din echipa lui Smiley, si de asemenea puteai afla mai multe informatii despre ea. Mi s-a parut o strategie foarte misto si cred ca a ajutat in cele din urma si la castigarea concursului de catre Ana.

Ce urmeaza?

Habar n-am, insa eu cred ca o sa se dezvolte din ce in ce mai mult chatbotii, iar acestia vor fi folositi din ce in ce mai mult in advertising.

Editia de anul acesta a Congresului National al Studentilor la Comunicare are anul acesta ca tema chair botvertisingul, iar timp de doua zile, pe 19 si 20 aprilie 2018, la Institutul Bancar Roman se va discuta despre acest subiect.

Inca se mai pot cumpara bilete de aici mai ales daca sunteti si voi pasionati de acest domeniu.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.