Cel mai usor mod de a-ti face upgrade la un laptop!

Saptamana trecuta am fost provocat de cei de la Samsung sa fac un scurt experiment si sa testez viteza laptopului meu inainte si dupa montarea noului model de SSD lansat de ei: 860 EVO.

Am fost invitati la Impact Hub la evenimentul de lansare acolo unde am primit cate un SSD si uneltele necesare pentru a-l monta (nu va ganditi la mare lucru, era doar o trusa de surubelnite).

Initial ma gandeam ca o sa trebuiasca sa stau sa reinstalez sistemul de operare pe noul SSD si ca o sa fie oricum o diferenta mare doar din simplul fapt ca pe noul hard urma sa am un sistem proaspat instalat.

Ei bine, n-a fost nevoie sa facem asta pentru ca cei de la Samsung au o aplicatie prin care poti sa clonezi ce ai deja pe hard pe SSD si sa-ti pastrezi practic toate programele instalate.

Pentru ca hardul meu era mai mare decat SSD-ul am putut sa selectez doar anumite fisiere sa fie clonate. Pentru ca ar fi durat insa cateva ore sa se faca clonarea, am decis ca o sa continui experimentul acasa.

Rezultatul, dupa cum se vede si in clipul de mai sus, 60% viteza mai mare la pornire si dupa ce-am editat cateva clipuri am observat o imbunatatire cu 25% a vitezei de randare a clipurilor. Performanta overall s-a marit si simt ca am un laptop nou.

Pe langa 860 EVO, cei de la Samsung au lansat si 860 PRO dedicat in special celor care folosesc laptopul la editare foto si video. SSD-urile ofera o fiabilitate de neegalat cu o garantie de cinci ani sau până la 4.800 TBW pentru 860 PRO si pana la 2400 TBW pentru EVO 860.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.