Big Build 2017 in imagini!

In saptamana 2-6 octombrie 2017 in cartierul Izvoarele din Bacau au “rasarit” inca 36 de case noi, ridicate de la 0 de catre Habitat for Humanity Romania prin cadrul proiectului Big Build.

Alaturi de ei au fost peste 820 de voluntari care au muncit zi de zi pe santier (in medie au fost cam 500 pe zi) alaturi de constructori specialisti, o echipa de voluntari din Irlanda, precum si cele 36 de familii beneficiare ale acestui proiect.

A fost o saptamana foarte plina si foarte frumoasa in acelasi timp. Am mai participat la Big Build si in perioada 2011-2013, insa atunci am mers doar o singura zi. De data asta am fost acolo intreaga saptamana si-am simtit cu totul altfel acest eveniment si ce inseamna el de fapt.

Beneficiarii celor 36 de case construite anul acesta sunt familii nevoiase, care au trecut printr-un proces de selectie foarte riguros si care au primit acum o noua sansa la o viata mai buna. Gasiti povestea lor pe pagina Big Build pentru a intelege exact ce si cum.

Pe langa toata nebunia legata de constructia caselor, la Big Build a avut loc TFB 13 (Tabara de Fotografie pentru Bloggeri), organizata de Cristian Sutu cu sprijinul Kaufland (totodata Kaufland a fost si principalul sponsor si sustinator al intregului eveniment si merita toate multumirile).

Am facut si eu parte din aceasta tabara, iar misiunea noastra, a fotografilor, a fost sa surprindem cat mai frumos atmosfera de pe santier. Chiar daca la prima vedere poate partea usor, a fost o provocare si pentru noi acest eveniment si-am avut de invatat foarte mult despre fotografii si despre oameni in acea saptamana.

Asta nu inseamna ca n-am pus si “osul” la treaba. Recunosc ca ma simteam prost cand vedeam sute de oameni muncind pe santier, iar eu stateam doar cu camera in mana fotografiind si filmand, asa ca la un moment dat am mi-am facut si eu de treaba pe-acolo.

Nu atat de mult pe cat mi-as fi dorit, dar suficient cat sa nu ma simt prost ca n-am facut asta.

Editia de anul acesta a Big Build a fost cea mai indrazneata de pana acum organizata de Habitat for Humanity pentru ca a implicat un numar foarte mare de oameni si, evident, si un numar foarte mare de case ridicate (in trecut se faceau cam 8-10 case in 5 zile). Chiar sunt curios la ce s-au gandit pentru anul viitor si eu unul cu siguranta imi doresc sa revin pe santier.

Va las acum cu cateva imagini realizate de mine acolo si cu un clip ce cred eu ca reuseste sa arate cum a fost atmosfera pe santierul Big Build 2017.

TFB13 este un eveniment organizat de FotoUnion si Kaufland Romania în cadrul evenimentului Habitat for Humanity Romania, BIG BUILD 2017 Bacău

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.