Cum a fost la Prima Evadare 2017!

Anul acesta am participat pentru prima data la Prima Evadare, cel mai mare maraton de ciclism cross country din Romania, aflat la cea de-a noua editie.

Pentru ca vremea nu prea a tinut cu noi in ultima saptamana, organizatorii au fost nevoiti sa aleaga traseul pentru “vreme proasta”, astfel ca am pedalat pe un traseu cu 5 km mai scurt fata de anii trecuti si totodata si unul mai usor.

Asta nu inseamna insa ca au lipsit noroaiele sau portiunile dificile, ci doar ca putea sa fie mult mai rau de-atat pe traseu.

Pentru mine a fost insa mai bine asa pentru ca oricum nu eram pregatit pentru o astfel de competitie si drept urmare nici n-am luat-o prea in serios. Sa zicem ca a fost mai mult o plimbare prin padure decat o cursa propriu-zisa pentru ca n-am tras foarte tare, ci am incercat sa ma bucur de traseu si sa ma acomodez cu un astfel de concurs.

Cu toate aseara am reusit sa termin in primii 1000 din cei 2200 de inscrisi anul acesta la Prima Evadare (945 mai exact) cu un timp total de 4 ore si 16 minute.

Destul de bine as zice, mai ales ca in mare parte a timpului am filmat pentru #Pandaily :))

Am facut parte din #TeamRenault alaturi de cei 90 de reprezentanti ai Renault (cea mai mare echipa de companie de anul acesta de la Prima Evadare) si-a fost foarte fain sa intalnesc pe traseu si alti colegi si sa ne salutam intre noi.

Si daca tot vorbim de Renault, noul Koleos a deschis coloana de ciclisti la start si i-a asteptat evident si la finish, iar cei ramasi fara baterie la telefoane, la cortul Renault de la final si le-au putut incarca langa ZOE – masina electrica de la Renault cu 400 km autonomie.

I-am avut alaturi de mine pe traseu pe Sorin si pe Mihai (unul din castigatorii concursului de saptamana trecuta), alaturi de care am pedalat aproape tot traseul (i-am pierdut un pic pe final si au terminat cu vreo 5 minute inaintea mea, dar aia e).

Organizarea a fost exceptionala si chiar nu am nimic de reprosat. Apreciez faptul ca au pietruit cateva zone special pentru acest concurs, astfel ca acum se pot folosi de ele si localnicii, iar pentru noi, concurentii, au ajutat la curatarea noroiului de pe roti.

Chiar si zonele dificile au avut farmecul lor, iar ca observatie personala, odata ce ai cazut intr-o balta, dupa aceea chiar nu-ti mai pasa daca te murdaresti sau nu si mergi mult mai relaxat :)).

Am patit-o si eu, dupa cum se poate vedea in vlogul de mai sus.

La final, evident ca bicla era plina de noroi, la fel si noi, dar noroc cu baietii de la Karcher care le-au curatat bine, cat sa nu aducem tot noroiul acasa.

Si daca tot suntem la capitolul multumiri, trebuie sa le multumesc si celor de la Kaufland care mi-au oferit bicicleta cu care-am concurat si ne-au dat si niste paste delicioase la final. Eu aveam acasa doua biciclete de sosea care cu siguranta n-ar fi facut fata traseului de la Prima Evadare, iar pe una dintre ele o s-o dau zilele-astea la concurs, asa ca fiti pe faza.

Cam atat de la Prima Evadare 2017. Astept acum cu nerabdare editia de anul viitor la care promit sa fiu mult mai competitiv si imi propun sa ma clasez in primii 500.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.