Satra BENZ a lansat O$OD 2 la Arenele Romane (galerie foto & recenzie)

0

Formatia romaneasca de trap, Satra BENZ si-a prezentat sambata, 18 martie 2017, cel de-al doilea album, numit “O.$.O.D 2” in fata a aproape 2.000 de oameni intr-un concert sold-out la Arenele Romane din Bucuresti.

Eram foarte curios sa ii vad pe baieti live, asta dupa ce am ascultat cateva piese d-ale lor si dupa ce-am observat hype-ul care s-a creat in ultimul an in jurul acestei formatii.

Nimic insa nu avea cum sa ma pregateasca pentru ce-am vazut sambata la Arene. Am fost foarte impresionat de numarul mare de oameni prezenti la concert (cred ca numeri pe degete trupele de la noi care pot sa umple Arenele singure) si de atmosfera creata.

Satra BENZ stie sa-ti tina publicul in priza si sa comunice si sa ofere intr-adevar un show. Beat-urile lui Lu-k ajuta, evident, insa in momentul in care o mie de oameni canta impreuna cu tine vers cu vers, eu zic ca e de bine.

Fiecare generatie are idolii ei. Asa cum eu am crescut cu Parazitii, BUG Mafia sau La Familia, asta ca sa raman in zona de rap, asa si urmatoarele generatii au crescut cu CTC, Tranda sau Guess Who.

Generatiile de-acum cresc cu Satra BENZ sau Golani si asta nu e ceva rau. E muzica in care ei se regasesc acum si care ii face sa se simta bine. Eu cred ca muzica e despre stare, nu neaparat despre mesajul pe care il transmite.

Iar la concertul de sambata, chiar a fost un vibe foarte fain ce m-a facut si pe mine sa ma zbantui, chiar daca nu stiam toate piesele. Acum imi pare rau ca n-am apucat sa ascult mai multe piese d-ale lor, insa am timp de recuperat pana la urmatorul concert.

Mi-as fi dorit ca pe vremea cand aveam eu 16-18 ani sa fi mers la un astfel de concert al trupei Parazitii. Insa erau altfel vremurile pe-atunci, iar muzica nu era chiar atat de accesibila precum e acum.

Acum orice artist are aceleasi instrumente de promovare, fie ca-l cheama will.i.am, Ed Sheeran sau Stefan Banica Jr.

Diferenta o face modul in care te folosesti de aceste instrumente, iar Satra BENZ au reusit sa ajunga la un numar impresionant de oameni intr-un timp foarte scurt. Asta, evident cu foarte multa munca in spate.

Revenind insa la ce s-a intamplat sambata la Arene, baietii de la Satra au avut si cativa invitati speciali, ce se regasesc si pe noul album. I-am vazut asadar pe Nane, Adda, Shift,  Golani, Domnul Udo si pe Kobe.

De warm-up s-a ocupat FLVCKO, iar pentru cei care-au ajuns sambata prima data la un concert, ar trebui sa stie ca e o practica generala ca warm-up-ul sa fie destul de lung.

O data pentru ca la momentul inceperii concertului sa fie toata lumea prezenta, iar a doua oara pentru a se face consumatie. Concertele de genul asta costa destul de mult, iar de multe ori, din vanzarea de bilete, mai ales daca sunt si ieftine, nu se acopera toate aceste costuri.

Show-ul a fost foarte fain, baietii trecandu-ne prin majoritatea pieselor de pe O$OD 2, si bineintele si prin cele de pe primul album.

Surpriza serii a fost insa colaborarea cu cei de la HVNDS la bis pe piesa “Satra se intoarce”, care a primit si o varianta rock ce suna foarte foarte bine.

M-am bucurat sa-i vad si pe baietii de la HVNDS pe care ii urmaresc de ceva timp, dar pe care inca n-am apucat sa-i vad si in concert. Apropo de ce ziceam mai sus, ei au reusit, cu o strategie bine pusa la punct sa se faca foarte usor cunoscuti, iar publicul sa astepte cu nerabdare o noua piesa de la ei.

Din septembrie si pana acum au lansat 3 piese, iar cea mai recenta o reprezinta colaborarea cu NOSFE pentru “Nu stii”. Le gasiti pe toate pe canalul lor de Youtube.

Daca vreti sa vedeti o mostra din ce-a fost sambata la Arene va invit sa urmariti episodul din #PanDaily pe care l-am realizat din backstage de la concertul Satra BENZ.

La final o sa vedeti si o chestie foarte faina spusa de NOSFE si Keed apropo de ce-am discutat mai sus legat de talent si munca.

Mai jos aveti si galeria foto completa de la acest concert cu fotografii realizate de mine. Enjoy!

P.S. O sa le urc in curand si pe pagina mea de Facebook, ca sa va puteti tagui prin poze.

P.S. 2: Umbla vorba ca baietii pleaca intr-un turneu fain prin tara in urmatoarea perioada asa ca fiti geana pe pagina lor de Facebook.

Previous articleInvata pentru BAC in ritm de rap cu Psihotrop!
Next articleAmy Macdonald, headliner la Blaj aLive 2017
Alin Pandaru
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.