Si totusi s-a invatat ceva…

Mi se pare ca s-a trecut un pic cam repede peste subiectul incendiului din Bamboo. Din fericire n-au fost victime, iar asta n-a fost foarte “atractiv” pentru televizuni. Desigur, duminica au fost protestele din strada si s-a schimbat subiectul principal, insa mi-as fi dorit sa se vorbeasca mai mult despre partile bune ale acestei intamplari.

Majoritatea au dat deja verdicte ca nu s-a invatat nimic dupa Colectiv, ca uite ca iar se intampla o tragedie, ca n-aveau aviz de la ISU, ca sigur si-au dat singuri foc pentru asigurare, ca si-o meritau ca sunt manelisti si alte nebunii specifice.

Acum evident ca o sa fie iarasi un heirupism din partea ISU si-o sa inchida temporar niste cluburi doar de ochii lumii, iar peste cateva luni vor reveni lucrurile la normal.

Insa ce cred eu ca trebuie lumea sa inteleaga este faptul ca si cu aviz de la ISU si fara, clubul ar fi ars la fel de usor. Nu iti garanteaza nimeni ca un astfel de aviz te scapa de belele. Eu zic sa privim partea buna a lucrurilor si anume faptul ca toti cei prezenti acolo au fost evacuati in timp util astfel incat nimeni sa nu fie ranit grav. E bine ca au avut suficiente iesiri si ca cei din staff-ul clubului au stiut ce sa faca in astfel de situatii.

Am urmarit conferinta de presa pe care-au sustinut-o reprezentantii clubului ieri si din ce-am inteles, Bamboo a fost evacuat inainte ca flacarile sa ajunga propriu-zis in club. Incendiul ar fi pornit dintr-o incapere separata de zona de club. Asta a fost, sa zicem, norocul celor prezenti acolo. Ca n-au avut de-a face cu flacarile direct si ca nu s-a creat panica si mai mare din pricina acestui lucru.

In Colectiv lucrurile s-au intamplat mult mai rapid: la doua minute de la izbucnirea incendiului nu mai ardea nimic, insa urmarile au fost extrem de grave, dupa cum bine stiti si voi.

Mi-as dori sa se vorbeasca mai mult despre Alexandra Stoleru, tanara de 22 de ani din staff-ul clubului care a iesit ultima din Bamboo dupa ce a intrat de mai multe ori sa verifice daca a iesit toata lumea, asa cum a fost instruita in astfel de cazuri. Ea s-a ales insa cu o intoxicatie foarte puternica si este inca in spital, intubata, si sper sa se recupereze cat mai repede.

E regretabil ca am pierdut unul din cele mai prestigioase cluburi din Romania. Nu era genul meu de club, motiv pentru care nici nu-l frecventam. Am fost o singura data acolo, fix acum 4 ani, la concertul Ciara, si chiar am fost impresionat de modul in care arata si de productia impresionanta din interior.

Poate sunt eu mai naiv si optimist, dar as vrea sa cred totusi ca s-a invatat ceva in urma celor intamplate in Colectiv si as vrea sa cred ca faptul ca nimeni n-a patit nimic sambata dimineata in Bamboo se datoreaza si celor care nu mai sunt acum in urma celor intamplate in urma tragediei de pe 30.10.2015.

Sper insa sa invatam cateva lucruri si din aceasta tragedie, iar pe viitor sa nu se mai intample astfel de incidente.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.