De ce e bine sa ai un hard disk extern solid

Dupa cum probabil stiti deja, weekend-ul ce tocmai s-a incheiat am fost la Electric Castle Festival. Cea de-a patra editie a festivalului de langa Castelul Banffy din Bontida n-a fost ocolita nici anul acesta de ploi, ba chiar putem spune ca a avut parte de cele mai multe precipitatii de pana acum.

Asa cum se intampla in fiecare an, eu am fost acolo sa documentez festivalul, atat din punct de vedere fotografic, cat si pentru a-mi face episoadele din #PanDaily, vlogul meu zilnic.

Si pentru ca hardul laptopului meu este deja plin de ceva vreme, mai ales de cand am inceput sa filmez zilnic, aveam nevoie de un hard disk extern de back-up, unde sa imi pun in siguranta fotografiile si clipurile video.

Numai bine s-a nimerit oferta celor de la F64 de a testa pentru cateva zile a doua versiune a LaCie Rugged, probabil cel mai popular hard disk din oferta lor. Aveam nevoie de ceva care sa reziste la socuri fara sa-mi fie teama ca voi pierde datele si, la vremea cand am plecat la festival, ma gandeam ca o sa fie nevoie sa reziste si la praf.

lacie

Pana la urma a avut parte de conditii mai mult decat extreme, pentru ca plimbandu-ma dintr-o parte a festivalului intr-alta prin ploaie torentiala, exista oricand riscul ca pelerina de ploaie sa cedeze si astfel apa sa-mi afecteze atat laptopul si camera, cat si dispozitivele de stocare.

Am avut colegi fotografi care au avut de suferit destul de mult dupa acest festival si care momentan au camerele si laptopurile in service, insa din fericire eu am “scapat” doar cu microfonul rupt (note to self: fara pogo cu microfonul in geanta de aparat).

LaCie Rugged insa s-a comportat excelent si n-am avut probleme cu transferul datelor de dintr-o parte in alta. Conexiunea USB 3.0 asigura o rapiditate de lucru foate buna, iar carcasa de protectie din cauciuc ofera o siguranta sporita si in conditii neprielnice.

N-am apucat sa-l testez foarte foarte mult, insa la Electric Castle si-a facut treaba si cred ca pentru un fotograf sau videograf de eveniment e numai bun, indiferent de vreme.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.