Cat de mult conteaza sustinerea intr-un maraton? Enorm de mult!

Anul trecut, la Berlin, am avut ocazia sa alerg primul meu maraton. A fost obiectivul meu principal pe 2015 si pe care l-am indeplinit cu brio.

Unul din lucrurile care m-a impresionat foarte mult a fost ca acolo, pe toata lungimea traseului au fost oameni care ne incurajau de-o parte si de cealalta a drumului. Recunosc ca mie cel putin mi-a dat o super energie acest lucru si m-a facut sa alerg chiar mai bine decat ma asteptam.

Din pacate insa, la noi in tara o sa mai dureze ceva timp pana cand maratoanele or sa atraga un numar atat de mare de sustinatori.

Am aflat insa de o initiativa foarte faina pe care vor sa o faca cei din Cluj-Napoca cu ocazia maratonului ce are loc duminica, 10 aprilie 2016 acolo.

AROBS Cluj

Ei vor sa stabileasca recordul pentru cel mai lung lant de sustinatori din Romania la un maraton, astfel ca pe toata lungimea traseului de 10,55 km (se vor alerga doua bucle pentru semi-maraton si patru bucle pentru maraton) sa nu existe niciun sector neocupat de spectatori.

Asadar, daca sunteti din Cluj-Napoca sau aveti drum pe-acolo duminica, opriti-va cateva zeci de minute si pe marginea traseului si incercati sa-i incurajati pe alergatori.

Poate ca nu pare mare lucru, insa atunci cand alergi pe distante atat de mari si mai ales cand esti in momente mai dificile, orice incurajare conteaza si iti poate da boost-ul ala de energie de care ai nevoie sa continui sau sa alergi mai repede.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Sustinerea din partea maselor a fost recunoscuta inca de pe vremea romanilor. Interesant initiativa si ar fi si un experiment reusit daca ar putea fi monitorizata. Iar participantii intervievati cu privire la ce au simtit in acele momente de sustinere.

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.