Saptamana asta petrecem in stil irlandez

Pentru ca berea Guinness este unul din lucrurile minunate pe care irlandezii le-au oferit omenirii eu cred ca este absolut normal sa sarbatorim alaturi de ei in fiecare an Ziua Nationala a Irlandei pe 17 martie de St. Patrick’s Day.

Este probabil cea mai vesela si frumoasa sarbatoare “imprumutata” la noi in tara si care zic eu ca se potriveste de minune si romanilor. Noi oricum gasim tot timpul motive de sarbatoare, dar daca unul dintre ele implica automat si consumul de bere, e cu atat mai bine.

Anul acesta, sarbatoarea irlandeza dureaza chiar o saptamana, iar cei care au trecut prin irish pub-uri incepand cu 14 martie au putut observa deja acest lucru. Pana duminica, pe 20 martie sarbatorim alaturi de St. Patrick’s Week, iar in mai multe orase din Romania, printre care Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu si Galati¬†cei de la Guinness au pregatit surprize petrecaretilor.

Parade, muzica traditionala irlandeza, spiridusi si multa bere stout sunt ingredientele petrecerilor in stil irlandez ce se desfasoara sapatamana asta. Punctul culminant va fi pe 17 martie, bineinteles, atunci cand va fi lansata si aplicatia Harpeteer, prin intermediul careia fanii Guinness pot castiga excursii la Dublin, chiar la fabrica Guinness.

Cam asta s-a intamplat aseara :)) e bun si snapchatul asta la ceva… #tastecelebration

Posted by Alin Pandaru on Saturday, 12 March 2016

Eu am furat un pic startul si-am iesit cu baietii inca de vineri seara la un irish-pub hopping prin pub-urile partenere pentru a ne pregati corespunzator pentru saptamana irlandeza. In Boulevard Pub, de pe Covaci, am stat un pic de vorba cu un barman si mi-a povestit ca de fapt pe Sfantu’ Patrick nu-l chema de fapt Patrick, ci Maewyn Succat.

Mi s-a parut un pic dubios, asa ca am dat un search pe Google si m-am lamurit ca avea dreptate. El a preluat numele de Patrick abia dupa ce a devenit preot. Oare cum ar fi sunat sa sabatorim Sfantul Succat?

De cand mi-am lasat barba am descoperit ca pot sa-mi fac foarte usor un GuinnessTache, adica spuma aia de la Guinness care iti ramane pe mustata dupa ce bei din pint. Se pare ca anual se pierd cam 2-3 pint-uri numai prin mustatile consumatorilor.

Anul acesta cei de la Guinness Romania organizeaza si un concurs pentru cei care vor sa-si “lase” GuinnessTache, iar daca urci o poza cu Guinnesstache-ul tau insotita de hashtagul #guinnesstache pe pagina de Facebook Guinness poti castiga selfie stick-uri sau multa bere Guinness.

Pentru cei care nu stiu cum se face un GuinnessTache am gasit un scurt ghid pe care vi-l prezint si voua in cele ce urmeaza:

Pasi-Guinnesstache

Asadar, se anunta un final de saptamana distractiv in stil irlandez. In centrul vechi din Bucuresti, in fiecare seara de weekend (intre 18:00-19:00), paradele speciale Guinness vor incanta trecatorii cu trupele de cimpoieri, mascotele Leprechaun, spiridusii si dansatorii irlandezi, iar concertele din puburile partenere vor continua petrecerea pana dimineata.

Cel mai probabil o sa ma vedeti si pe mine la bar-ul unui irish-pub, asa ca va astept sa ciocnim in cinstea irlandezilor si-a Sfantului Patrick.

Slainte!

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.