De ce e totusi bine ca nu se va mai fuma in baruri

Am primit cu destul de mare entuziasm vestea cum ca incepand cu 17 martie 2016 fumatul va fi interzis in spatii inchise. Sunt fumator pasiv de mult prea multi ani si consider ca aceasta masura este una buna, atat pentru sanatatea mea, cat si a celorlalti.

Exista voci care spun ca fumatorii platesc o groaza de taxe prin accizele aplicate de guvern si ca asta oricum nu ii va determina sa se lase de fumat. Cel mai probabil, da, asa este. Nu vor fi foarte multi care se vor lasa de fumat datorita acestei legi. Cine vrea sa fumeze o va face in continuare, chiar si daca nu va mai merge intr-un bar sa faca asta.

Cred insa ca o sa scada numarul celor care se vor apuca de fumat de-acum incolo.

Majoritatea incep sa fumeze din cauza anturajului si a prietenilor care fac asta deja. Fie ca sunt incurajati sa faca asa, fie o fac doar pentru ca e cool, incepand de-acum cred ca o sa fie mai greu de “convins”.

Si daca ar fi asta singurul avantaj, tot ar fi de laudat aceasta noua lege. Avantajele sunt insa mult mai multe si abia astept sa ma pot bucura de concerte si petreceri fara fum.

P.S. Nu vreau sa starnesc polemici si aceleasi discutii intre fumatori si nefumatori, insa nu pot sa nu remarc ipocrizia unora care atunci cand ies din tara respecta legile cu strictete, iar atunci cand sunt in Romania gasesc tot felul de scuze pentru a le incalca.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

  1. Avantajul cel mai mare e ca o sa pot sa ies in oras fara sa imi fac griji ca o sa miros a fum cand o sa ma intorc acasa. Plus ca plamanii mei nu mai trebuie sa sufere de la fumatul pasiv.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.