Tu ce scuza mai ai acum ca sa piratezi?

Mare veste mare in online-ul romanesc aseara odata cu “lansarea” Netflix in Romania. Mult-asteptat-ul serviciu de streaming media a devenit in sfarsit disponibil si la noi in tara (si in inca 129 de tari) si toata lumea s-a declarat entuziasmata de acesta veste.

Este intr-adevar o veste buna care ne aduce si pe noi in randul lumii si ne ofera o gama variata de filme si seriale pe care acum le putem urmari legal, prin intermediul unui abonament lunar ce variaza intre 8 euro si 12 euro, in functie de calitatea video pe care o dorim si de numarul de device-uri de pe care vrem sa urmarim.

Netflix & more

As spune ca este un prim pas spre diminuarea pirateriei si totodata un prim pas spre normalitate. Pe langa voyo, Antena Play, Digi Play sau Seenow care ofera filme si seriale mai vechi, avem acum HBO GO si Netflix prin intermediul carora putem urmari aparitii mai noi legal, iar in curand se zvoneste ca o sa fie disponibil si Hulu.

Pe partea de muzica, avem deja disponibil in Romania Deezer, Zonga, Tidal si Apple Music si probabil daca ar deveni disponibil si Spotify, lumea ar fi la fel de entuziasmata ca aseara, desi serviciile sunt similare, iar cataloagele de muzica sunt aproape identice.

Exista asadar acum solutii de “a consuma” continut 100% legal, fara a mai fi nevoiti sa stam sa cautam pe torrenti, DC++ si alte site-uri de unde se pot descarca mp3-uri sau viziona filme si seriale piratate.

In teorie n-ar trebui sa mai avem scuze pentru a pirata in continuare, insa cu siguranta acest fenomen va continua cu sau fara aceste servicii disponibile acum si in Romania. Tu ce scuza mai ai acum ca sa piratezi?

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

6 Comments

 1. Scuza mea este ca toate show-urile inafara de cele ale lor, House of Cards si altele, care nici macar nu sunt disponibile la noi, sunt cu un delay de un an de la lansare. Daca vrei sa vezi un serial imediat dupa ce s-a terminat de difuzat in State, tot protocolul P2P este baza.

  • Sa vezi faza cu Popcorn-Time. O clienta de-a mea merge in concediu prin Germanica. Se face ca e o zi ploioasa, nu are chef de umblat prin oras, deci se pune tacticoasa intr-un fotoliu, scoate tableta, se conecteaza la wifi si porneste PT. Se uita la doua, trei filme si ea a considerat broblema rezolvata.

   Peste ceva vreme (nu mult, o saptamana? doua?), prietenii de familie la care s-a cazat primesc doua scrisori, cu facturi, cu explicatii legale, cu log-uri, toate cele. Una in valoare de 700+, alta de 500+ euro. Mda, antipirateria in actiune :)

 2. Content foarte prost, selectie redusa, si seriale pe ‘val’ care nu sunt la zi. Aici sunt mai multe probleme:
  de la limitari regionale pana la conflicte de licentiere. De asemenea o fragmentare adancita, care nu-ti permite un abonament cu toate serialele favorite, trebuie sa-ti faci 7000 de abonamente si sa platest full price la toate, pt 2-3 seriale de acolo, 2-3 de dincolo.

  Ca pirateria sa scada puternic cred ca trebuie un serviciu central de licentiere a tuturor titlurilor, unde poti sa-ti faci abonamente cu diferite limitari sau nu sau payperview la un pret corect. Si da, pretul mare la ppv este dat si de incercarea de a acoperi pirateria. 1,99-3-5 dolari pe un episod??..e foarte mult

  Dar asa ceva nu o sa se poata prea curand….asa ca da, pirateria o sa existe mult si bine si nu cred ca e exclusiv vina oamenilor.

 3. 1. Contentul nu este la zi, cum este in strainatate.
  2. Contentul din strainatate nu este disponibil romanilor.
  3. Foarte putin content
  4. Am terminat tot ce voiam sa vad pe Netflix in mai putin de o luna

  Pot sa continui mult. Majoritatea serialelor pe care toti spun ca le vad si le urmaresc constant (inclusiv tu pe Facebook) nu sunt disponibile pentru romani DECAT prin piratare. Noi nu avem acces nici macar la 5% din ce au Americanii.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.