Bucharest City App – Ghidul Bucurestiului pe telefonul tau mobil

De obicei nu scriu despre aplicatii mobile, insa de data asta o sa fac o exceptie pentru ca este vorba de o aplicatie pe care o asteptam de foarte mult timp. Bucharest City App este aplicatia pe care ar fi trebuit s-o lanseze Ministerul Turismului sau Primaria Capitalei si sa cheltuiasca sute de mii de euro pe ea.

In schimb au lansat-o doi baieti, unul din Piatra Neamt si unul din Odorheiul Secuiesc, iar pe mine ca bucurestean ma face sa ma simt foarte prost toata treaba asta. Dar destul despre mine, hai sa va povestesc despre aplicatie.

Pe scurt, Bucharest City App este o aplicatie prin intermediul careia poti sa descoperi Bucurestiul, atat ca turist, cat si ca rezident. Are o baza de date generoasa cu cele mai bune restaurante, cafenele, pub-uri si nu in ultimul rand atractii turistice (exista si cateva trasee turistice tematice).

Bucharest City App

  

De asemenea, sectiunea de evenimente cuprinde o gama variata de modalitati de a-ti petrece timpul liber: concerte, piese de teatru, party-uri, expozitii si chiar si programul cinematografelor.

In caz de vreo urgenta medicala sunt listate si cateva clinici private si, cel mai important, pentru mine cel putin, farmacii non stop (aici e fain ca poate sa ti le arate prima data pe cele din apropierea ta).

[divider style=”double” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Mi-am instalat aceasta aplicatie inca de cand s-a lansat si am inceput sa o folosesc destul de des. In primul rand am inceput sa ofer rating-uri locurilor in care am fost si pe care le recomand oricui vrea sa vina in Bucuresti. Apoi am facut cateva liste (ei ii spun colectii) tot asa cu locuri pe care le frecventez, fie ca e vorba de concerte, petreceri sau cand imi este foame.

De asemenea mi-am facut si un calendar cu evenimentele la care urmeaza sa particip (se cam sincronizeaza cu cel pe care-l am pe pagina de facebook) sau pe care le recomand.

S-a muncit vreo sase luni la aplicatia asta, iar cei 19 oameni implicati in toata nebunia asta (programare, dezvoltare, administrare) merita tot respectul meu pentru ce-au realizat. Desigur ca inca mai este de muncit si mai sunt de adaugat unele locuri si evenimente, insa sunt convins ca vor fi acoperite cat de curand.

Cred ca ar fi util sa includa in urmatorul update si hoteluri si hosteluri, pentru cei care vor sa petreaca mai multe nopti in Bucuresti, si pe langa harta de metrou pe care o au acum, sa puna si orarul RATB de noapte.

Asadar, daca va mai intreaba careva ce e de facut in Bucuresti, puteti sa le recomandati cu cea mai mare incredere Bucharest City App.

[divider style=”double” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Bucharest City App este un proiect Eventur ce vine ca o completare a paginii de facebook Travelers of Bucharest si a ghidului turistic Bucharest City Guide (pe care-l puteti descarca gratuit) dezvoltate de Alex Filip si Dragos Asaftei (baietii aia doi de care va povesteam mai sus). Aplicatia a fost adaptata de echipa iConsult pe platforma Eventya.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Alin, îți mulțumim pentru mesaj și feedback! L-am notat și trecem la implementare. Hoteluri și hosteluri avem, însă lista este în curs de completare. Așa cum tot conținutul din aplicație e în continuă actualizare.

    Revenim cu vești! :-)

  2. Chiar am fost intrebata de curand de cineva ce ar putea sa viziteze in Bucuresti si am petrecut doua ore ca sa incerc sa-i rezum. Ideea mi se pare foarte buna. Felicitari initiatorilor!

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.