Mai bine sa regreti ceva ce-ai facut decat ceva ce n-ai facut

Frica este un mecanism de aparare foarte puternic, care insa uneori se poate dovedi ca functioneaza mai mult impotriva noastra decat in ajutorul nostru.

Ne e frica sa nu fim raniti, fie ca e vorba de rani fizice sau psihice, iar daca la cele fizice este oarecum de inteles aceasta frica, la cele de natura psihica ajungem uneori sa creem un blocaj care ne tine in loc.

Toate fricile au la baza ideea ca avem nevoie de ceva, din partea cuiva sau a ceva din mediul exterior noua. Pornind de aici, frica se manifesta ca gandul ca nu o sa putem obtine acel ceva de care credem ca avem nevoie.

Pornind de la acest gand, toate gandurile noastre urmatoare, toate alegerile pe care le facem, toate reactiile si comportamentele noastre vor avea ca obiectiv obtinerea a ceea ce credem ca avem nevoie.

Frica de respingere este una din cele mai puternice si se manifesta inca din primii ani de viata pentru ca se manifesta ca efect al nevoii de iubire, de apreciere din partea celorlalti.

Atunci cand suntem respinsi de mai multe ori, increderea in noi incepe sa scada si ulterior incetam sa mai incercam sa interactionam cu alti oameni, tocmai pentru a nu mai fi pusi in situatia de a fi respinsi.

Insa daca invatam sa controlam aceasta frica si sa o folosim in avantajul nostru, eu zic ca vom avea numai de castigat.

De cate ori credem ca bucuria, fericirea, ne vin de undeva din afara noastra, incepem sa traim de fapt in frica. Atunci cand ne va fi clar ca sursa bucuriei vietii nu este in afara noastra, ci vine din interiorul nostru, frica va dispare.

Desi poate parea ca asta inseamna o indepartare de oameni, in mod paradoxal vom fi mai atragatori pentru cei din jurul nostru. In ciuda fricii ca oamenii ne vor parasi, ei sunt atrasi de oameni puternici, stabili, sanatosi spiritual si emotional. Nu aroganti, ci doar constienti de ei insisi.

Clipul de mai jos prezinta foarte bine aceasta problema.

Si ca sa explic si titlul, eu cred ca e mai bine sa incerci sa faci ceva si sa nu-ti iasa, decat sa nu incerci deloc. Mai bine sa regreti ceva ce-ai facut decat ceva ce n-ai facut. Insa si mai bine ar fi sa nu regreti nimic.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.