Cred ca fiecare sofer a ramas cel putin o data in “pana prostului”. Sau cel putin asa sper. Ca sa nu ma mai simt chiar atat de “prost”.

Pentru cei care nu stiu ce e “pana prostului” explicatia este simpla: atunci cand esti atat de “prost” incat ramai fara combustibil la masina.

Pana Prostului

Eh, dar nu e suficient sa ramai in pana prostului daca nu o faci si cu stil. Saptamana trecuta am patit-o si eu si a fost oarecum amuzant.

Eram deja de ceva timp “pe rezerva” si planuiam sa alimentez in drum spre casa ca sa n-am surprize. O sa zic ca e vorba de Mol pentru ca tocmai imi mutasem niste bani dintr-un cont in altul pentru a profita de ofertele pe care le au cei de la ING pe aplicatia Homebank atunci cand platesti cu cardul (primesc vreo 2% inapoi la fiecare alimentare).

Eh si cu vreo 500m inainte de benzinarie se intampla nenorocirea… Las masina sa mai mearga din inertie cat a mai putut si dupa care am profitat de faptul  ca era o ora tarzie in noapte (dupa 12:00) si am inceput evident sa o imping. Se pare ca Ford Focus nu e chiar asa grea de impins, pe teren plat si cu ocazia asta mi-am facut si sesiunea de miscare pe ziua respectiva.

Mai dificil a fost insa cand a trebuit sa intru in benzinarie pentru ca era o mica panta si pentru ca trebuia sa si virez in acelasi timp. M-am chinuit ceva vreme, timp in care un angajat al benzinariei se uita chill la mine fumand o tigare. Ma asteptam sa fie mai saritor, caci totusi eram clientul lor, nu sa astepte o invitatie speciala din partea mea.

Cu chiu cu vai am reusit sa intru in benzinarie, sa pozitionez victorios masina la pompa, moment in care mi-am dat seama ca eram in ziua-n caremi-am uitat portofelul acasa.

Minunat, nu? Eh si sa-l fi vazut apoi pe Pandutzu cum a lasat el masina in benzinarie, blocand o pompa #likeaboss pana s-a dus pe jos acasa sa-si ia portofelul Noroc ca stateam relativ aproape (vreo 700m fata de benzinarie), caci altfel ar fi fost si mai tragic. Sau daca mai si ploua… .

Spasit, m-am intors in benzinarie, am alimentat, am platit si-am pornit spre casa. Morala? Nu lasa alimentarea de azi pe pana prostului de maine…

Un comentariu

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.