Cum am ajuns, dintr-o gluma, in backstage la Untold Festival

Atunci cand organizezi un festival, fie ca este el mare sau mic, apar intotdeauna lucruri neprevazute. Important e sa stii cum sa le gestionezi astfel incat sa aiba cat mai putini de suferit.

Nu de putine ori se intampla ca artistii sa anuleze pe ultima suta de metri si sa fii nevoit ori sa inlocuiesti cu altcineva, ori sa schimbi programul evenimentului.

Untold Festival - day 3-56

Uneori insa se intampla ca unui artist sa-i placa publicul atat de mult incat sa stea “peste program”. Este cazul lui Damon Albarn, care in timpul festivalului Roskilde din Danemarca a fost dat afara cu forta de pe scena dupa un concert ce s-a lungit mai bine de 5 ore.

Recent, la Untold Festival, Armin van Buuren a fost atat de impresionat de atmosfera de pe Cluj Arena incat si-a prelungit si el setul, ajungand la peste 3 ore. Asta a determinat insa anularea concertului Radio Killer ce urma sa se desfasoare dupa.

Untold Festival - day 3-66

Toate bune si frumoase, dar ce te faci cu persoanele care au venit la festival fix pentru trupa aia care n-a mai apucat sa cante? Sa facem pentru moment abstractie ca este vorba de o trupa romaneasca, pe care sa zicem ca ai avea ocazia sa o vezi live si in alt context?

Am vrut asadar sa testez un pic vigilenta organizatorilor si sa-i pun in fata unei situatii dificile. Postarea mea de pe event-ul oficial de pe Facebook a fost pe un ton ironic, evident, dar putea la fel de bine sa fie una serioasa.

Trolling - Untold Festival 2015

Am postat imediat ce-am iesit din festival, iar pe parcursul zilei de duminica, au inceput sa apara si like-urile si comentariile.

Aici m-a surprins foarte mult faptul ca foarte multi nu si-au dat seama ca postarea era ironica si-au inceput sa ma jigneasca mai mult sau mai putin finut.

Trolling - Untold Festival - 2015

Altii s-au prins de gluma, au apreciat-o si au ramas la fel de minunati de cei care nu au inteles ca nu vorbeam neaparat serios.

Trolling Untold Festival - 2015

Eh si abia acum incepe partea frumoasa. Cei de la Radio Killer au anuntat pe pagina lor de Facebook faptul ca nu vor mai concerta dupa Armin, urmand ca in cel mai scurt timp sa vina cu informatii noi.

Acestea au venit a doua zi, cand am aflat ca show-ul lor a fost reprogramat pe scena principala, intre Fatman Scoop si Third Party.

Trolling Untold Festival 2015 - Radio Killer

O veste care chiar m-a bucurat pentru ca, fie ca ma credeti, fie ca nu, chiar voiam sa-i vad live. Auzisem faptul ca au succes in afara si chiar eram curios sa vad cum arata un spectacol de-al lor.

Asa ca n-am mai stat pe ganduri si m-am pozitionat, evident, in photo-pit pentru inceput, dupa care prin multime, pentru a ma bucura de show.

Untold Festival - day 4-61

A fost un show foarte fain si cred ca daca lumea nu stia ca e vorba de o trupa romaneasca, i-ar fi apreciat si mai mult. Dar asa suntem noi romanii, hateri cu ai nostri.

Surpriza pentru mine a venit insa dupa concert, cand ma pregateam sa ma duc in photo-pit la Third Party. Atunci cineva din echipa de organizare m-a luat si m-a dus fix in backstage sa-i cunosc pe Lee Heart si Paul Damixee, adica Radio Killer.

Foarte simpatici cei doi. Le-am povestit de toata intamplarea si s-au amuzat si ei de valul de mesaje de pe event. Nu pareau foarte suparati ca n-au mai cantat dupa Armin.

Eu cred ca a fost chiar mai bine asa pentru ca au avut ocazia sa cante in fata unui public abia incalzit si gata de dans, in locul unui public pe picior de plecare.

Trolling Untold Festival 2015  Radio Killer

Evident ca jignirile atat asupra mea cat si asupra trupei au continuat sa vina total gratuit, doar pentru ca unii se simt bine daca ii injura pe altii. Mi-am dat seama cu ocazia asta ca unii chiar n-ar trebui sa aiba acces la Internet.

Totul a pornit de la o gluma, dar iata ca a existat cineva care chiar a fost suparat de faptul ca nu a mai apucat sa-i vada pe Radio Killer sambata noapte.

Trolling - Untold Festival 2015  Radio Killer

Mi-a placut “surpriza” din partea organizatorilor, dar chiar mi-as fi dorit un raspuns profi la acest status. Chiar daca era ironic, chiar daca stiau de la cine vine (mi-am petrecut destul de mult timp in zona de presa cu ei), era de asteptat si o reactie oficiala.

Ar fi putut da un mesaj in care sa explice situatia si sa anunte ei direct acolo faptul ca a fost reprogramat concertul si eventual sa-si ceara scuze pentru situatie.

Untold Festival - day 4-59

De data asta a fost un incident minor, dar putea fi destul de serios si se asteapta reactii in timp real de la organizatori in astfel de situatii. E unul din aspectele la care trebuie lucrat pentru editia urmatoare, alaturi de administrarea contului de instagram.

Postarea inca primeste like-uri si comentarii (unele la fel de idioate) si iata ca este in centrul atentiei chiar si la 3 zile de la eveniment.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

  1. Îmi eşti simpatic în general cu entuziasmul şi bărbiţa ta, da’ gluma aia trebuia semnalizată ca atare, chiar nu avea nimic în ea care să atragă atenţie că e “ironie” sau cum vrei să-i zici.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.