Tot internetul e oripilat de acest articol

Tot internetul e oripilat de acest articol. Iar eu sunt oripilat de cata rautate si ignoranta traieste in oamenii astia (cel mai probabil necasatoriti si sub 23 de ani).

Nu spun ca sunt de acord cu articolul in intregime, tine foarte mult de interpretare. Ce-i drept, exprimarile nu sunt foarte bine alese, insa daca luam strict titlurile regulilor, fara descriere, sfaturile nu sunt rele deloc.

Lilu-Calin-Foto: lilu.md

Spre deosebire de haterimea de comentatori, eu imi voi si argumenta afirmatiile:

1. Nu iti bombarda sotul cand vine horopsit si obosit dupa munca

Hai sa presupunem ca amandoi munciti si amandoi aveti zile grele ocazional. Cred ca e o practica sanatoasa ca atunci cand ajungi acasa, sa-ti lasi grijile la serviciu. Comunica-i partenerului ca esti cu fundul in sus si incearca sa nu-ti versi frustrarile pe el. In acelasi timp, nu-ti bate partenerul la cap cu ce a zis colega ta barfitoare, daca vezi ca nu are starea necesara sa te asculte.

2. Intampina-l acasa binevoitoare si cu zambetul pe buze

Nu te preface ca esti bine dispusa daca nu esti, dar tine cont ca starile sunt molipsitoare. Daca vrei ca el sa fie tot un zambet, da tu tonul. Functioneaza in ambele directii, nu e datoria femeii.

3. Un barbat implinit e un barbat satul

Fetelor, asta e un sfat de milioane. Intr-un fel discuti cu cineva flamand si altfel dupa ce nevoia de baza a fost satisfacuta. Nu inseamna ca trebuie sa-l astepti cu masa pusa si nici macar ca trebuie by default sa fii tu cea care gateste in casa.

Stiu ca modelul de femeie “adevarata”, “puternica” si alte adjective superlative, este femeia cu cariera si subalterni si salariu mai mare decat al lui. Dar asta nu inseamna ca cele care aleg sa se ocupe de cresterea copiilor sunt niste fraiere.

Pana la noi descoperiri stiintifice, femeile sunt singurele care pot purta si naste copii. Daca tu ai cea mai cea cariera si castigi cei mai multi bani in casa, fa-ti un plan pentru cand vei avea copii. Cine isi ia concediu, cine intretine casa?

4. Barbatul e un vanator… deci carnivor

2 chestii simple:
– nevoile nutritionale are barbatilor sunt diferite de cele ale femeilor, deci cel care gateste ar trebui sa tina cont de asta
– barbatii sunt diferiti, dar nu neaparat infideli (ai aici un video care explica treaba cu vanatul)

5. Lasa-l sa mai scape de tine

Oferiti-va suficient spatiu pentru preocuparile personale. Este foarte sanatos sa faceti lucruri care va plac, chiar daca nu le faceti impreuna.

6. Daca tu nu vrei nu inseamna ca el nu are nevoie

Libido-ul e o treaba foarte fragila. Din nou, stiu ca pare un soc, dar femeile sunt diferite fata de barbati, incusiv la capitolul asta. Adauga 2 linguri de comunicare si 200g de empatie si ai scapat de acumulari de frustrari. Nevoia de sex e tot din cele primare.

7. Cel mai frumos cadou pentru sot – 1 ora de liniste

Aici ajungi daca iti asumi ca si femeie, roluri care nu iti apartin. Cand te apuci tu sa-i spui ce sa faca la fiecare pas de parca ar avea 7 ani si nu stie sa-si lege sireturile, cand ti se pare ca daca nu preiei tu fraiele casniciei se alege praful, da, atunci el va pretui mult o ora in care taci naiba din gura. Altfel, daca va vedeti de treaba si va tratati reciproc ca pe adulti, nu aveti nevoie de respiro.

8. Nu faceti prea des curatenie in dulapul sau

Ba stii ce, nu faceti niciodata. Repet, nu are 7 ani si nu esti mama lui. Cred ca are suficiente capacitati cognitive incat sa-si organizeze singur lucrurile care-i apartin. Evident ca oameni diferiti au standarde de curatenie si organizare diferite care genereaza tot felul de discutii si scantei. O cale de mijloc e intotdeauna solutia.

[divider style=”double” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Accept comentarii si critici numai insotite de argumente.

Adi Pandaru
Fratele lui pandutzu.

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Problema cu articolul original este că generalizează, și persoana în cauză are impresia că toți bărbații și toate femeile sunt la fel, de altfel, asta este problema în general cu astfel de articole. Mie, ca femeie, mi s-a întamplat să aud de la un bărbat, că el nu e obișnuit să facă sex atât de des, și că de obicei el vroia mai mult decât femeia. Aici intervine și chimia și comunicarea.

    Eu sunt de părere că o căsnicie se menține prin comunicare si respect. Nu, femeia face, bărbatul primește, pentru că și femeia la un moment dat poate să spună: gata! Și ea poate să plece la fel de simplu cum poate și un bărbat pentru că cel de lângă ea nu îi oferă nimic.

    Toată treaba cu relațiile în general nu e complicată dar nici simplă. Nu poate fi generalizată, pentru că fiecare om simte lucrurile în felul lui.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.