De ce e totusi bine sa ai cash la tine

Stiu ca in ultima vreme toata lumea promoveaza platile cu cardul, fie el contactless sau nu, si oricat de fericit sunt ca s-au inventat aceste metode de plata, iata ca uneori te pot lasa balta in momente mai putin fericite.

Concret, saptamana trecuta, eram cashless si am zis sa alimentez la o benzinarie. Totul normal, doar mai facusem asta de zeci de ori pana atunci fara nicio problema.

Cash romanesc

Numai ca de data asta, eroare la POS. Verific pe aplicatia de mobile sa vad daca nu cumva mi-au disparut banii din cont, dar din fericire erau toti acolo. Zic, nu-i bai, merg pana la bancomatul de vis-a-v-s, scot bani si platesc.

La bancomat surpriza. Nu mergea sa-mi accepte cardul chiar daca am bagat PIN-ul corect. Hai ca au un telefon acolo in banca, hai sa ridic receptorul si sa itnreb care-i problema. Ton de ocupat. Nici asta nu mergea.

Ok. Hai ca mai am o varianta. Imi transfer bani pe un alt cont, ca mai am un card. Pornesc aplicatia mobile, bag acolo toate datele, cand sa finalizez tranzactia: eroare.

Si uite-asa am ramas eu cu masina blocata in benzinarie pentru ca nu poti sa pleci fara sa platesti. Din fericire eram cat de cat aproape de casa si astfel m-am dus pe jos ca sa iau niste cash sa-mi platesc benzina.

M-am plans un pic pe twitter pentru situatia nefericita in care am fost pus, iar a doua zi dimineata am fost sunat de catre reprezentantii bancii pentru a mi se cere mai multe detalii.

Se pare ca am avut ghinionul sa incerc sa fac tranzactia in timpul unei erori tehnice pentru ca asa se intampla cand lucrezi cu masinariile. Se mai si “strica”. Si uite de-aia e bine sa ai cash la tine mai mereu, ca nu se stie niciodata cand te poti trezi si tu intr-o situatie d-asta.

[divider2]

N-am specificat numele bancii pentru ca e irelevant si probabil se poate intampla oricarei banci :)

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.