Ciugud, cel mai bogat sat din Romania

Comuna Ciugud, judetul Alba, este dovada clara ca se poate sa avem sate frumoase si in Romania. Nu am ajuns inca acolo, dar conform reportajului realizat de cei de la Antena 3, satenii din cele sase sate ale comunei beneficiaza de apa curenta, canalizare, electricitate si gaze naturale in fiecare gospodarie.

Peste tot este wi-fi gratuit, iluminatul public este asigurat gratie unei centrale eoliene si a unor panouri solare, iar pe langa cei 2 km de pista de biciclete, satenii au asfaltat si 30 de km de drum principal asfaltat.

Ce m-a impresionat foarte mult a fost faptul ca oamenii din comuna nu au renuntat la traditii si le transmit in continuare catre generatiile urmatoare. E un exemplu de “se poate”, intr-o tara in care viata la sat, numai grozava nu este.

Nu credeam ca o sa zic vreodata asta, dar se pare ca la Sinteza Zilei se abordeaza si subiecte interesante. Ma bucur ca am am prins din greseala acest subiect.

Cum au reusit cei din Ciugud sa ajunga sa traiasca atat de bine? Secretul il reprezinta absorbtia fondurilor europene, iar un material amplu pe aceasta tema au realizat cei de la Romania Te Iubesc:

Asadar se poate si la noi, daca avem oameni competenti care sa se ocupe de acest lucru si daca nu o sa mai existe atat de multa coruptie si birocratie…

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.