Golful nu e un sport pentru cei bogati, e pentru cei care au timp

Fix cu vorbele din titlu am ramas in minte dupa cele 5 zile pe care le-am petrecut saptamana trecuta la Golf Hotel Pianu din Pianu de Sus, judetul Alba.

Intr-adevar, ca sa joci golf chiar nu este atat de scump pe cat pare, iar acest lucru ne-a fost demonstrat de cei care se ocupa de Clubul de Golf “Paul Tomita”.

 Golf Hotel Pianu - TFB11

Am descoperit aici, in cadrul Taberei de Fotografii pentru Bloggeri – #tfb11, un loc tare frumos, cu o priveliste de invidiat si cu un cadru perfect pentru a invata si pentru a practica golful.

Nu sunt foarte multe terenuri de golf in Romania, iar singurul construit dupa standarde internationale (cu 18 cupe) este cel de la Pianul de Sus, astfel ca aici au loc foarte multe competitii mai mult sau mai putin amicale.

 
TFB11 - Golf Hotel Pianu

La una dintre ele am avut si noi ocazia sa participam. Dupa o scurta introducere in istoria golfului in Romania, am inceput sa exersam loviturile cu putter-ul (crosa cu care jucatorii lovesc dupa ce mingea ajunge in zona de green – o zona mai neteda din jurul gaurii), iar in timpul competitiei i-am si ajutat pe participanti.

Astfel ca dupa ce ei “se chinuiau” sa trimita mingea pe green din cat mai putine lovituri, noua ne revenea misiunea de a introduce mingea in gaura de pe green cu ajutorul crosei putter. Unora le iesea mai bine, altora mai prost, dar a fost un sentiment tare fain de a juca golf alaturi de jucatori profesionisti, multiplii campioni nationali de golf si de a asculta povestile lor.

 Golf Hotel Pianu

Clubul de Golf “Paul Tomita” a fost infiintat in 1997 si este primul club de golf privat din Romania. In prezent are 79 de membri, dar au fost si perioade cand numarul acestora se apropia de 200.

Cotizatia anuala incepe de la 1500 de lei si ofera membrilor acces nelimitat pe terenul de golf. Timp sa ai sa vii cat de des poti.

 Golf Hotel Pianu TFB-11

Tot aici se afla si Golf Hotel Pianu, “cea de-a 19-a cupa a Clubului de Golf” ce ofera spre cazare 26 camere (duble si matrimoniale) si un apartament deluxe la conditii de patru stele. Preturile sunt de 300 lei/noapte pentru apartament si de 200 lei/noapte pentru camerele duble si matrimoniale.

Asadar, fie ca vii la hotel doar ca sa te relaxezi, departe de agitatia urbana, fie ca vii pentru golf, aici gasesti coditii foarte bune, iar pentru teambuilding-uri si alte evenimente, exista evident, pachete speciale.

TFB 11- Golf Hotel Pianu

Pe langa distractia de pe terenul de golf, saptamana trecuta am vizitat si Cetatea Alba Iulia si Castelul Bethlen-Haller de langa Jidvei. Va invit sa urmariti povestea din TFB 11 pe instagram!

[divider2]

TFB11 a fost un eveniment organizat de Foto Union, Eventur și Golf Hotel Pianu în perioada 15-20 iunie 2015.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.