Welcome back, The Mono Jacks!

Trupa The Mono Jacks a revenit pe scena muzicala din Romania dupa un an si jumatate de “pauza”, printr-un concert in Club Control.

La finele anului 2013, formatia avea sa sustina concertul de adio ce coincidea atunci si cu aniversarea de 5 ani de la infiintare. Desi nu ma asteptam ca The Mono Jacks sa revina, trebuie sa recunosc ca imi doream acest lucru.

The Mono Jacks 2015

Poate si pentru ca am tot ascultat piesele lor pe TANANANA si am inceput sa-i redescopar. Concertul de aseara din Control a fost cel de-al doilea in care i-am prins live (cel putin asa imi amintesc).

Primul concert The Mono Jacks la care am luat parte se intampla in urma cu cinci ani, in Mojo, la un eveniment de care nici ei nu cred ca-si mai amintesc, atunci cand au cantat in deschidere pentru formatia britanica Baddies. Iata ce ziceam despre ei atunci:

Pentru mine a fost seara premierelor pentru că, spre ruşinea mea, nici despre Mono Jacks nu ştiam foarte multe şi nici nu mai ascultasem vreo melodie de-a lor pană atunci. Cu toate acestea, mi-au plăcut şi mi-au ramas în minte şi câteva melodii ( “Superstitions”, “Maria”, “Come back girl” sau “Push the pedal”). Formaţia The Mono Jacks este “condusă” de Doru Trascău, fostul solist de la AB4, care în noua trupă a păstrat doar câteva elemente sonore ale sale, restul muzicii fiind foarte diferită fata de AB4. Ceilalţi membri ai trupei sunt Florin Vasile (chitară, voce), Hasan Nabulsi (bass) şi Dorian Cazacu (tobe). Au debutat în anul 2008, au participat la festivalul Firefest şi la ultima ediţie Underlondon. În prezent îşi pregătesc primul material discografic şi cel mai probabil multe din piesele ascultate vineri seară se vor regăsi pe album.

Presţatia lor live a fost foarte bună, publicul fiind încântat de concert. Din păcate nu au venit şi la bis, probabil pentru că organizatorii aveau un program strict de respectat, iar ei nu şi-au calculat bine timpul. The Mono Jacks sunt o formaţie cu potenţial pe zona alternative-indie-rock din România şi sper să-i vedem cât mai des în concertele din 2010.

via iConcert.ro

Raman la aceeasi parere ca atunci, chiar daca intre timp componenta trupei s-a mai schimbat, iar la concertul de “revenire” de aseara i-am avut in fata pe Doru Trăscău (voce, chitara), Alexandru Tomescu (bass), Dragoș Strat (chitară), Mihai Popescu (tobe). Ma bucura revenirea lor pe scena alternativa romaneasca pentru ca The Mono Jacks chiar au un sound specific al lor si era chiar pacat sa nu-i mai auzim live.

Pe langa noul single, “Tablou”, aseara am avut ocazia sa ascultam si cateva piese noi ce vor fi cel mai probabil incluse pe urmatorul material discografic. Suna la fel de bine ca si pana acum si parca nici nu se simte ca au lipsit un an si jumatate.

Toate piesele lor sunt disponibile pe Deezer (ceea ce e foarte fain), iar eu va las acum cu noua lor piesa.

Iata si setlistul din Control:

  • When I Was Gone
  • Maria
  • Who You Gonna Kiss
  • You
  • Stay Down
  • We’re All Getting Older
  • Blind
  • Tablou
  • Woman
  • Come Back Girl
  • Acum Incepe Totul
  • Start to Change
  • Gandurile

Welcome back, The Mono Jacks! Hope you are here to stay!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.