Vocea Romaniei va fi rock!

Sezonul 4 de la Vocea Romaniei pare a fi cel mai bun de pana acum, iar competitia devine din ce in ce mai acerba pe masura ce ne apropiem de marea finala.

La fel ca si in anii trecuti, am fost in platou pentru a asista la show-urile live. Am ratat prima gala, dar am fost la urmatoarele doua si cel mai probabil voi ajunge si la semifinala si finala.

Unul din ei o sa fie #vocearomaniei #amzis #teamtudor

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on


Din ce-am vazut pana acum, echipa lui Tudor Chirila pare a fi cea mai buna si cred ca unul din elevii sai va deveni Vocea Romaniei in 2014. Nu trebuie insa subestimati nici ceilalti 6 concurenti care au mai ramas in cursa.

Semifinala are loc vineri, 12 decembrie, ora 20:30, iar pana atunci, va prezint favoritii mei la castigarea trofeului, mai ales ca am si avut ocazia sa-i intalnesc aseara la concertul Vama din Hard Rock Cafe.

Vama @ Hard Rock Cafe-13

Ligia Hojda (26 ani) vine dintr-o familie plina de artisti din Sighetul Marmatiei si a mostenit pasiunea pentru muzica de la tatal ei, alaturi de care canta folk in copilarie. 

De fapt, toate fetele din familia Hojda sunt foarte talentate. Dupa ce a participat in 2008 la Megastar si in 2013 la X Factor, Maria Hojda (24 ani) si-a incercat norocul si la Vocea Romaniei, acolo unde s-a calificat de asemenea pana in semifinale, in echipa Loredanei, oferind astfel o situatie unica in cadrul acestui show.

Flavia Hojda (20 ani), sora mai mica a lor a participat la X Factor in 2012 si a ajuns pana in galele live, iar apoi a prins un rol in filmul #Selfie care a rulat anul acesta pe la cinematografele din intreaga tara.

Se pare ca si mezina familiei, Francesca Hojda (10 ani) vrea sa urmeze tot o cariera in muzica si a participat si ea la un concurs de acest gen – Next Star.

Ligia s-a facut remarcata sezonul asta inca din auditii, cand a reusit sa intoarca toate cele patru scaune ale antrenorilor cu interpretarea intr-un stil propriu a piesei “I See Fire” a lui Ed Sheeran. Ea a ales atunci sa mearga in echipa lui Tudor Chirila.

In faza duelurilor, ea s-a intalnit cu Anca Petcu, alaturi de care a cantat piesa “Because of you” a lui Kelly Clarkson. De data asta Tudor a ales-o pe ea, in detrimentul Ancai, care insa a fost ulterior salvata de Smiley.

In prima gala live, Tudor a fost foarte inspirat cu piesa pe care i-a ales-o, iar interpretarea emotionanta a piesei “Wrecking Ball” in varianta London Grammar s-a dovedit castigatoare, Ligia primind cele mai multe voturi din partea publicului.

Saptamana trecuta a ne-a incantat cu o noua piesa emotionanta, de data asta de la Evanescence – “My Immortal”. Ligia a ridicat sala in picioare si a primit aprecieri din partea celor patru antrenori. De data asta n-a fost cea mai votata de cei de-acasa, dar Tudor a decis sa mearga alaturi de ea spre marea finala.

Din ce-am vorbit cu Ligia luni seara, pare o persoana destul de introvertita, dar care se bucura foarte mult de situatia in care se afla. Cred ca pentru concurenti lucrurile se intampla acum foarte repede si abia dupa ce se va termina toata nebunia vor intelege cu adevarat cat de tare a fost toata experienta.

Mi-ar placea s-o vad in finala de la Vocea Romaniei, iar daca ar ajunge acolo alaturi de sora ei, Maria, chiar am avea parte de o situatie inedita.

Tiberiu Albu

Tiberiu Albu (22 ani) este un “tip simplu”, dupa cum se autocaracterizeaza, student in Timisoara la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, pasionat de muzica.

Nu a urmat cursuri de specialitate, ci si-a modelat vocea, citez “tipand de nebun prin casa”, ajungand acum sa aiba un timbru vocal ce il poate ajuta sa devina marele castigator de anul acesta.

Traseul sau la Vocea Romaniei e foarte interesant. In faza auditiilor pe nevazute, Tibi a reusit sa-i faca pe toti cei patru antrenori sa se intoarca, dupa ce-a interpretat intr-o varianta proprie piesa “I Love Rock & Roll” a celor de la Joan Jett & the Blackhearts.

El a luat insa o decizie surprinzatoare alegand sa mearga mai departe in echipa lui Smiley, spre dezamagirea lui Tudor, care il dorea foarte mult.

In dueluri a interpretat alaturi de Vladimir Pocorschi piesa “Born to be Wild” de la Steppenwolf, intr-unul din cele mai echilibrate dueluri de anul acesta.

Smiley nu i-a intors insa favorul si l-a ales pe Vlad, iar Tibi ar fi parasit competitia daca nu era “salvat” de Tudor Chirila.

Primul test live  a fost trecut cu brio si s-a facut remarcat dupa interpretarea piesei “Rock and roll” a celor de la Led Zeppelin. Chiar daca nu a obtinut cele mai multe voturi din partea publicului, Tibi a primit un nou vot de incredere din partea lui Tudor, care a decis sa mearga alaturi de el in etapa urmatoare.

Saptamana trecuta a oferit o noua reprezentatie de exceptie, iar “Dream on”-ul celor de la Aerosmith nu s-a auzit niciodata mai bine. Ne-a facut sa visam ca pana la urma chiar e posibil ca “Vocea Romaniei sa fie rock” dupa cum zicea Tudor Chirila la inceputul competitiei.

Abia astept sa-l ascult in semifinala de maine si sper sa se ridice la nivelul piesei pe care o va interpreta (am aflat deja care este, dar nu pot sa va zic inca si voua).

Totul depinde insa acum de cei de-acasa, care vor vota momentul care le-a placut cel mai mult. Eu mi-as dori ca in finala sa ajunga si Ligia si Tibi, insa regulile sunt reguli, iar unul dintre ei va trebui sa paraseasca competitia.

Vama @ Hard Rock Cafe-14

Si daca tot vorbeam mai sus de concertul Vama din Hard Rock Cafe, trebuie sa va spun si ca fostii sai “elevi” i-au facut o surpriza lui Tudor si s-au adunat intr-o gasca maricica pentru a-l sustine la show-ul sau acustic.

Ma bucur ca odata cu Vocea Romaniei au fost multe persoane care si-au schimbat preconceptiile despre Tudor Chirila si ca acum au avut ocazia sa-l vada asa cum e el de fapt, nu cum scriu sau zic altii despre el. A adus un plus competitiei si s-a dovedit o alegere foarte buna din partea producatorilor.

[divider2]

Din echipele celorlalti antrenori, pana acum m-au impresionat si cred ca vor ajunge in finala Brigitta Balogh (Marius Moga), Aliona Munteanu (Smiley) si Maria Hojda (Loredana).

Raman insa la parerea ca Vocea Romaniei va veni anul acesta din echipa lui Tudor Chirila. Ramane de vazut daca am avut dreptate sau nu…

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.