Aveti grija la lunecus pe derdelus

Pentru ca urmeaza o noua perioada de vacante si concedii, fie pe la munte, fie prin tari straine sau doar de relaxare. Iepurasul Prudent stie ca e foarte posibil sa se lase si cu “lunecus” pe “derdelus”, asa ca vine din nou cu sfaturi utile pentru noi, pentru a evita sarcinile neplacute.

Astfel, a luat nastere campania “Cand o arzi derdelus, ai grija la alunecuș!”o campanie de informare si educare in vederea reducerilor numarului de sarcini nedorite, lansata de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala  (SECS), prin intermediul platformei Planifica Neprevazutul.

Vizual-Iepure-Derdelus-03

In urmatoarea perioada, Iepurasul Prudent isi va face de cap pe pagina de Facebook Planifica Neprevazutul, acolo unde va posta tot felul de sfaturi utile si haioase.

Este foarte important sa evitam sarcinile nedorite, iar pentru asta este bine sa fim prudenti si sa ne protejam inainte de “topaiala”, iar in cazul unui “accident” sa apelam la solutia de urgenta.

Vizual-Iepure-Derdelus-02

Platforma Planifica Neprevazutul a fost lansata pornind de la cateva date statistice care arata ca:

[list style=”red”]

  • Numarul sarcinilor nedorite este inca foarte ridicat in Romania, cu o incidenta alarmanta in randul tinerelor – anual, 10% din nasterile din Romania sunt la tinere de sub 19 ani (inseamna aproximativ 25 – 26 de mii de nasteri in fiecare an).
  • Desi 98% dintre femeile din Romania stiu despre existenta pilulelor anticoncepționale, numai 25% folosesc aceasta metoda contraceptiva.
  • Majoritatea (48%) prefera sa se bazeze pe metode cu risc crescut in ceea ce privește apariția unei sarcini nedorite – metoda retragerii (coitus interruptus) sau metoda calendarului.

[/list]

[divider2]

Nevoia de informare a tinerilor este dovedita nu numai de datele statistice dar si de numarul impresionant de intrebari pe care cei de la Planifica Neprevazutul le-au primit pe adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro si la care specialistii lor au raspuns punctual. Sunt tineri care nu au cu cine sa discute subiecte ce tin de sexualitate si sanatate si care cauta raspuns la intrebarile si problemele lor.

[divider2]

Chiar daca mesajele Iepurasului Prudent par amuzante, trebuie sa tratam acest subiect foarte serios si mi-as dori ca statisticile sa se imbunatateasca in anii urmatori si ca numarul sarcinilor nedorite sa scada.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.