Ce-am mai vazut: The Hunger Games: Mockingjay Part 1

Saptamana trecuta am avut ocazia sa merg la avanpremiera celui mai nou film din seria The Hunger Games: Mockingjay – Part 1, iar cu cateva zile inainte am participat si la un atelier tematic alaturi de cei de la Reciclare Creativa.

O sa recunosc si-o sa spun ca inca n-am citit toate cartile din aceasta serie, asa ca singurul meu contact cu aceasta lume a fost prin intermediul celor trei filme lansate pana acum.

Jocurile foamei - Revolta 1_afis

Nu am fost impresionat foarte mult de prima ecranizare, drept dovada ca am vazut-o pe cea de-a doua abia saptamana trecuta, chiar daca a fost lansata in urma cu un an.

Intr-un fel a fost bine, pentru ca am reintrat in universul The Hunger Games, inainte de avanpremiera celui de-al treilea film si am urmarit mai bine firul povestii.

SS_D8-3371.dng

De data asta mi-a atras mai mult atentia, mai ales prin prisma subiectelor legate de propaganda, revolutie, socialism pe care le abordeaza.

Chiar daca nu avem parte de foarte multa actiune (este probabil pastrata pentru partea a II-a), imi place foarte mult modul in care sunt construite personajele.

Katniss_Clean

Evident, Katniss (interpretata de Jennifer Lawrence) este in prim plan si ne este prezentat drumul sau initiatic de la o fiica de miner din Districtul 12 la eroul/simbolul de care are nevoie societatea pentru a o lua de la capat si a distruge Capitolul.

In primul sau weekend in cinematografele din Romania, The Hunger Games: Mockingjay a adunat peste 66.000 de spectatori si incasari de peste 335.000 de dolari. Astept cu mare nerabdare si ultimul film din serie, dar din pacate mai am de asteptat inca un an de zile.

[divider2]

Asa cum v-am spus si la inceputul articolului, saptamana trecuta am participat la un atelier tematic The Hunger Games la invitatia celor de la Cine Forum si Reciclare Creativa, care ne-au provocat sa ne personalizam cate o insigna Mockingjay pentru districtul pe care-l reprezentam.

Eu am ales Districtlul 9, care reprezinta industria cerealelor (d-aia avem grau si orez pe-acolo) si am zis sa fac ceva simplu ca sa nu stric nimic :)) Ce-a iesit, vedeti mai jos un pic.

Atelier creativ 01 Atelier creativ 02 Atelier creativ 04 District 9

mockingjay

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.