Am pedalat prin ploaie la Leonidas Taste Challenge

Joia trecuta am participat la treasure-hunt-ul organizat de Leonidas – Ciocolata Belgiana prin Bucuresti alaturi de castigatoarea concursului pe care l-am lansat pe blog acum o saptamana.

Ne-am adunat, cu mic, cu mare, la magazinul Leonidas Beller din Piata Dorobanti in 5 echipe de cate doi (fiecare blogger cu cititorul sau) si am inceput sa gustam cateva din bunatatile din vitrina.

IMG_9763

Sincer, nu cred ca mai avea nimeni chef de plecat in cursa, mai ales ca afara picura un pic, si am fi preferat sa ne inchida acolo cateva ore si sa ne delectam cu tot ce aveau la vanzare.

Dar pentru ca ne-am luat un angajament serios, am pornit la drum, unii pe jos, unii cu taxi-ul sau altii mai viteji, pe bicicleta. Echipa mea a fost bineinteles pe bicicleta, lucru care s-a dovedit o alegere aproape buna…

IMG_9766

Indiciile ne-au trimis spre Calea Victoriei, langa Muzeul George Enescu, acolo unde se afla cel de-al doilea magazin Leonidas din Bucuresti. Celelalte doua magazine din tara se afla in Iasi si Brasov, iar daca vrei sa-ti deschizi si tu un astfel de magazin in orasul tau, cei de la Ciocolata Belgiana te pot ajuta sa faci asta foarte usor prin programul de franciza.

Eu mi-as dori sa fie cat mai multe astfel de magazine, pentru ca toti sa aiba ocazia sa guste macar o data din minunatiile de praline belgiene.

IMG_9921
Pana a venit taxi-ul fetelor, eu deja am plecat

Am ajuns cam greu la prima locatie comparativ cu “adversarii” care au ales taxi-ul, dar asta nu ne-a descurajat foarte mult. Dupa ce-am raspuns rapid la cateva intrebari din istoria ciocolatei belgiene, am primit indiciile pentru urmatoare locatie.

Trebuia sa ajungem la ambasada Tarii Pralinelor, asa ca primul gand a fost evident, Ambasada Belgiei. Cu putin noroc (traiasca semaforul ala de la Romana), am ajuns chiar primul la ambasada, numai ca acolo, surpriza, nu era nimeni.

IMG_9923

Un pic panicat, m-am interesat pe wikipedia daca intr-adevar Belgia e Tara Pralinelor, iar acolo scria ca sunt originare din Franta. Am pornit asadar spre Ambasada Frantei, dar pentru ca mi se parea dubios, am zis totusi sa verific cu unul dintre organizatori.

Se pare ca ajunsesem bine la Ambasada Belgiei, doar ca nu trebuia sa intram chiar in ambasada, ci trebuia sa ne uitam dupa masina Leonidas parcata un pic mai in fata.

masina leonidas
Foto de la Cristian Florea ca eu n-am mai apucat s-o pozez

Am facut cale-ntoarsa, asta dupa ce-am pierdut foarte mult timp pe drum, iar de-acolo ne-am luat indiciile pentru destinatia finala: biserica anglicana de pe Arthur Verona.

Acolo am constatat cu stupoare ca am ajuns abia pe locul 3 si ca am ratat marele premiu de 1 kg de ciocoalta /luna timp de un an. Sad panda was sad.

IMG_9978

Ne-a trecut insa supararea cand am descoperit alaturi de toata lumea acel “ceva” in cautarea caruia am pornit. Era vorba despre o masina de ciocolata, pe care Leonidas o folosea in 1954 pentru a aproviziona cu praline proaspete ciocolateriile din Belgia.

Aceasta va fi readusa la viata anul viitor si isi va relua locul in activitatea celor de la Leonidas, astfel ca in viitor ciocolateriile din Romania vor fi aprovizionate cu aceasta masina.

IMG_0002

In ciuda ploii care mie personal mi-a stricat un pic planurile de victorie, chiar ne-am distrat la acest treasure-hunt. Am primit si noi cate un Ballotin de 250 g (adica 16 praline delicioase), ca premiu de consolare, asa ca n-a plecat nimeni trist de-acolo.

Cei de la Ciocolata Belgiana pregatesc cateva surprize tare faine acum de sarbatori, asa ca va sugerez sa stati cu ochii pe pagina lor de Facebook si pe site-ul oficial.

[divider2]

P.S.: Felicitari Aleka & Jules. Daca va saturati de ciocolata, stiti unde ma gasiti :))

 

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.