Poate fi facuta provocarea #RaceTheTube si in Bucuresti?

Ziele-astea circula pe net un clipulet foarte tare cu un tip care se ia la intrecere cu metroul londonez si… castiga. Provocarea a inceput acum vreo doi ani, cand un francez s-a filmat coborand din metrou, apoi alergand pana la urmatoarea statie, urcandu-se in acelasi metrou din care a coborat.

Toata nebunia avea loc in Paris, intre statiile de metrou Cluny – La Sorbone si Odeon. Clipul asta nou vine din Londra, iar cursa are loc intre statiile Mansion House si Cannon Street.

Dupa ce-am vizionat cele doua clipuri am inceput sa ma gandesc daca nu am putea face o astfel de cursa si impotriva metroului Bucurestean. Si-apoi m-am lovit de o problema: distanta dintre statii.

In Paris si Londra statiile de metrou sunt foarte apropiate unele de celelalte. In cele doua filmulete, cei doi protagonisti au avut de alergat doar 350m, respectiv 300m, in vreme ce la Bucuresti, statiile sunt situatie in medie la cam 1 km distanta una de cealalta.

Cluny - La Sorbone - Odeon Mansion House - Cannon Street

Singurele doua statii intre care s-ar putea face aceasta provocare ar fi intre Parc Bazilescu si Jiului, care au doar 450 m intre ele. Dintre statiile cu distante mai mari intre ele, cel mai accesibil traseu ar fi intre Republica si Pantelimon (1,1 km), in ideea ca metroul ocoleste un pic mai mult pana sa ajunga in statie.

parc bazilescu - jiului republica - pantelimon

Nu e chiar imposibil, dar trebuie sa fii foarte rapid si sa cunosti foarte bine traseul si ce poti sa intalnesti pe drum. Cred insa ca in Bucuresti poti face aceasta provocare mai degraba cu bicicleta decat alergand. Adica sa te astepte cineva cu bicla la iesirea de la metrou, tu sa pedalezi pana la urmatoarea statie, sa lasi bicla la altcineva si sa te sui in acelasi metrou.

Ramane de vazut daca se incumeta cineva sa faca aceasta provocare. Doritori?

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

 1. Poti face si in Bucuresti, dar un pic altfel, daca pui si timpul de asteptat la metrou. Adica un prieten de-al tau coboara la metrou si tu pleci in alergare si vedeti care ajunge primul la statia x.

  Iti dau exemplul meu, lucrez la Unirii si stau la Nicolae Grigorescu iar uneori alerg de la birou acasa. Cu metroul fac 20 si un pic de minute, in alergare 30 si un pic, asta fara sa alerg prea tare, cu laptopul in spate :)

  • ideea provocarii este sa cobori din metrou si sa alergi pana la urmatoarea statie si sa te sui in acelasi metrou.

   Asa poti sa alergi de la grozavesti la gara de nord si ajungi inaintea metroului, dar nu se pupa cu provocarea.

 2. provocarea o poti face si de la basarab-victoriei :)

  cel putin eu fac 5 min in ritm lent, pe jos, de la basarab la piata victoriei, in schimb daca as lua metroul ar insemna sa trec mai intai prin gara de nord si apoi piata victoriei. :)

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.