Micile bucurii ale vietii

Daca imi spuneai acum 4 ani, ca pana in 2014 o sa vad mai mult de jumatate din trupele pe care mi le doream sa le vad live, ti-as fi zis ca esti nebun si ca sa te duci acasa… .

Iata ca pana in prezent am reusit sa vad 13 din 20, iar pe cativa i-am vazut chiar de doua ori sau urmeaza sa-i revad anul acesta. Totul a inceput cu decizia de a merge sa-i vad pe Coldplay in Irlanda in iulie 2011 la festivalul Oxegen. Imi doream enorm de mult sa-i vad si cum sansele sa vina in Romania tindeau spre zero, am zis ca e mai bine sa ma duc eu dupa ei.

coldplay

Tot acolo am reusit sa-i vad si pe The Script si pe The Black Eyed Peas, alte doua trupe aflate pe lista mea. Cu cateva zile inainte de plecarea in Irlanda, mi-am cumparat bilete la concertul Red Hot Chili Peppers de la Paris din octombrie. Habar n-aveam atunci ca vor ajunge si in Romania, dar nu voiam sa mai astept.

Decizia de a-i vedea pe 30 Seconds to Mars la Sziget in 2011 a venit si ea pe neasteptate, pentru ca trupa a fost confirmata pe ultima suta de metri, dupa anularea concertului Amy Winehouse din cadrul festivalului (n-are rost sa va mai zic ce s-a intamplat atunci).

In 2012 i-am revazut pe RHCP la Bucuresti, iar Sziget-ul mi i-a adus si pe The XX (in 2013 au venit si in Romania, dar i-am ratat pentru ca eram la acelasi Sziget). Finalul de an s-a dovedit si mai spectaculos, reusind sa prind bilete la unul din cele 3 concerte sustinute de Robbie Williams pe arena O2 din Londra.

Anul trecut am mai taiat un nume de pe lista. In vreme ce-i urmaream pe Green Day in ideea de a merge la Rock Werchter, am observat ca vin chiar mai aproape de noi, asa ca am facut o mica gasca si-am fost pana la Belgrad sa-i vedem.

2014 se dovedeste insa a fi si mai spectaculos ca anii precedenti. L-am revazut pe Robbie Williams, la Budapesta si i-am taiat de pe lista pe OneRepublic si pe Justin Timberlake. Urmeaza sa-i vad live pe Thievery Corporation la Electric Castle, dupa care inca o saptamana de vis, in care ii voi revedea pe Coldplay la Royal Albert Hall si pe 30 Seconds to Mars la Bucuresti.

Pe Fatboy Slim, Incubus si pe The Prodigy ii taiasem de pe lista inca de prin 2006-2007, iar pe cei din urma ii voi revedea pentru a cincea oara in luna august, la Sziget. Mai raman cateva nume pe lista, pe care insa sunt convins ca o sa le bifez cat de curand.

[divider2]

Astea sunt micile mele bucurii si lucrurile pentru care am cheltuit cei mai multi bani in ultimii ani. N-au fost insa chiar atat de multi pe cat v-ati putea imagina, pentru ca o documentare buna te poate scapa de multe dureri de cap.

Trebuie sa intelegi cum functioneaza piata si ca la fel ca tine mai sunt alte sute de mii de fani care vor sa fie acolo. D-aia n-o sa vina trupe mari la noi niciodata, pentru ca la noi n-o sa fie niciodata un  concert cu 20.000 locuri sold-out intr-o zi. Nici macar intr-o luna.

Inseamna multi nervi, cateodata bulan, dar si rabdare. Ieri, de exemplu, s-au pus in vanzare biletele pentru concertul Coldplay de la Royal Albert Hall. Cele pentru show-ul de pe 1 iulie au disparut instant, spre dezamagirea mea si a celor care n-au reusit sa prinda site-ul mergand.

Din fericire, trupa a mai anuntat un concert si pentru 2 iulie, urmand ca biletele sa fie puse in vanzare dupa-amiaza. Am dat la refresh-uri pana s-a tocit tasta F5, iar dupa ce in sfarsit am intrat pe pagina de cumparat bilete, am dat de alte bube ale site-ului si tot nu reuseam sa prind bilet.

Intr-un final, dupa multi nervi si frustrare, am reusit sa iau un bilet in zona CIRCLE de la Royal Albert Hall. Scena o sa fie pe mijlocul salii, iar eu o sa vad concertul de undeva de sus. Cu aceasta ocazie o sa bifez si aceasta locatie legendara in care voiam sa vad si eu un concert.

Stiu ca multa lume ma invidiaza, dar mi se pare prostesc. Daca iti doresti cu adevarat un lucru, atunci faci tot posibilul ca acel lucru sa se intample. Norocul ti-l mai faci si singur.

Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.